درمان زگیل تناسلی با کرایو بهتر است یا لیزر 

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در زیر نتایج مطالعه ای که در رابطه با بهترین درمان زگیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط اساتید محترم متخصص پوست انجام شده و در مجله Iranian Journal of Microbiology در دسامبر 2012 به چاپ رسیده، ارائه می گردد. در ادامه مطلب توضیحاتی ارائه خواهیم داد که آیا کرایو بهتر است یا لیزر.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از گروه بزرگی شامل 120 ژنوتیپ تشکیل شده که لایه اپی تلیالی پوست یا مخاط را مبتلا کرده و عمدتا باعث پاپیلومای خوش خیم می شود. HPV ناحیه تناسلی – مقعدی یک عفونت جنسی خیلی شایع بوده که 40 نوع ویروس HPV در بروز آن دخالت دارند و غالبا افراد جوان را مبتلا می سازد.

علت زگیل تناسلی در مردان چیست؟ کونیلوما آکومیناتا یا همان زگیل تناسلی – مقعدی خوش خیم توسط انواع کم خطر 6 و 11 ایجاد می شوند. عفونت پایدار با انواع پرخطر HPV 16 و 18 علت اصلی سرطان گردن رحم و بخشی از سرطان های واژینال، ناحیه تناسلی خارجی زنان، آلت تناسلی مردان، مقعد ، ناحیه حاق و حنجره و ندرتا انگشتان است. در این مطالعه اثرات لیزر co2 با کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی زنان و آقایان مقایسه شد. 160 بیمار با زگیل 10 میلی متر یا بیشتر در ناحیه تناسلی  بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و نیمی از آن ها با لیزر co2 و نیمی با کرایوتراپی زگیل تحت درمان قرار گرفتند.

بیماران یک دوره 3 ماهه پیگیری شدند. در گروهی که تحت درمان با لیزر قرار گرفتند 76 نفر از 80 نفر (95%) در یک جلسه زگیل ها از بین رفت و در گروهی که تحت درمان کرایوتراپی قرار گرفته بودن 37 نفر از 80 نفر (46.2%) در 3 جلسه با فواصل دو هفته ای زگیل ها از بین رفت. در این مطالعه دیده شد که میزان عود در گروهی که لیزر کردند( 0.05%) کمتر از گروهی بود که کرایو کردند (18%). نتیجه گیری نهایی در این مطالعه این بود که لیزر CO2 حدود دو برابر موثر تر از کرایوتراپی در درمان زگیل تناسلی از نظر پاکسازی زگیل، عود و عوارض می باشد.

برای دیدن گالری متنوعی از عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان کلیک کنید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (51 امتیاز)
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر عرضم اینکه بنده 19 سالمه ویک بیضه ام نزول نکرده است واز بچگی به دلیل خجالت عمل نکردم .حالا آقای دکتر میخواستم عمل کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      ایرادی ندارد عمل کنید ابتدا سونوگرافی انجام دهید تا محل بیضه نزول نکرده مشخص شود.
  • تصویر کاربر رویا دوشنبه ۱۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. من سه ماه پیش با دوست پسرم سکس داشتم. بعد ی مدت متوجه ترشحات سفید رنگ شدم اول فک کردم قارچه و نادیده گرفتم بعد ی مدتی برجستگی های کوچکی رو خارج واژنم بین واژن و معقدم احساس کردم. سرچ کردم دیدم ی چیزی به اسم زگیل تناسلی داریم. بعد متوجه شدم داخل واژنم درست جلو دهانه رحمم هم پر شده. با سرکه خودمو شستم مرتب اونایی که روی پوست بودن رفتن ولی اونایی که تو ناحیه مخاطی دهانه رحم هستن تکون نمیخورن. چند تا سوال دارم: همه میگن این از علایم اچ ای ویه. درسته آیا؟ اگه لازمه قبل مراجعه حضوری به خود شما من آزمایش اچ ای وی بدم. اگر آزمایش دیگری هم لازمه بگید من بدم حتما. دکتر استرس دارم میشه بگید چند درصد کسایی که این مشکل رو دارن اچ آی وی مثبت میشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      همه میگن این از علایم اچ ای ویه. درسته آیا؟........................خیر
      اگه لازمه قبل مراجعه حضوری به خود شما من آزمایش اچ ای وی بدم. اگر آزمایش دیگری هم لازمه بگید من بدم حتما...............بله بهتره این آزمایشات را انجام دهید: HIV Ab, HBS Ag, HCV Ab, VDRL این آزمایشات برای ایدز و هپاتیت و سیفلیس هست.
      دکتر استرس دارم میشه بگید چند درصد کسایی که این مشکل رو دارن اچ آی وی مثبت میشن؟...........................زگیل تناسلی بیماری کاملا جدای از اچ آی وی هست ولی چون رفتار پر خطر و غیر ایمن داشته اید بهتر است که آزمایشات را انجام دهید.
  • تصویر کاربر amir یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام
    دكتر عزيز خسته نباشيد و ممنون از اينكه هميشه حوصله مي كنيد و جواب سوالات را مي دهيد.
    همانطور كه در عكسهاي ارسالي مشاهده ميفرماييد آلت اينجانب سفيدك و قرمزي دارد. جنابعالي فكر ميكنيد علت چيست و چه درماني مناسب است.
    باز هم ممنون از لطف تون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      این ضایعات شبه بهذلیکن پلان هست . لیکن پلان یک بیماری التهابی نسبتاً شایع پوست و مخاط است و منشا آن خودایمنی است. یعنی سیستم ایمنی بدن در طی این بیماری علیه بخش‌های طبیعی پوست، مخاط، مو و یا ناخن خود فرد فعال می‌شوند.علت اصلی آن تاکنون ناشناخته باقی‌مانده است. قابل ذکر است که این بیماری مسری نیست، یعنی از شخصی به شخص دیگر انتقال نمی‌یابد ولی استرس می‌تواند این بیماری را بدتر کند. لیکن پلان یک بیماری مزمن است اما در بسیاری از موارد طی دو سال کاملاً از بین می‌رود. در درمان این بیماری معمولاً از پمادهای موضعی کورتونی مثل پماد هيدروكورتيزون و گاهی استرویید خوراکی استفاده می‌شود، و برای درمان خارش می توان از آنتی هیستامین ها استفاده کرد. از شامپو بچه هنگام استحمام استفاده كنيد.
  • تصویر کاربر تينا یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام، وقت بخير.
    خانم ٢١ساله هستم، با كسي كه زگيل تناسلي خال مانند دارد رابطه (تقريبا يك ماه پيش)داشتم و پارتنرم بعد از رابطه متوجه زگيلش شد و اقدام به درمان كرده( حدود ٣ هفته پيش) من نيز ٢ روز است متوجه ضايعه جوش مانند اطراف مقعدم شدم. به دليل تعطيلات خواستم از اين طريق سوال كنم كه زگيل هستند يا نه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      كيفيت، درشت نمايي و شفافيت عكس براي تشخيص مناسب نيست در صورت امكان عكس واضح تري ارسال كنيد.
  • تصویر کاربر مرتضي یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر من الان حدود سه چهار ماه زود ارضاميشم بعد از اينكه ارضا ميشم ديگه التم بلند نميشه حداقل يساعت طول ميكشه بلند بشه چكار بايد بكنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      براي نعوظ مجدد سريعتر مي توانيد از قرص تادالافيل ١٠ ميلي يك ساعت قبل از رابطه استفاده كنيد.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر shiva جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 582 مشاهده پرسش
    سلام من 32 سالمه و1ماه مبتلا به زگیل تناسلی شدم.نزدیک 8 سالی هم هست که قارچ دارم.این اواخر هم خیلی شدیدتر شده.علت زگیلها از این میتونه باشه یا نه؟اگر نه از چیه؟کلن علت پیدایش زگیل از چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      زگیل تناسلی در اثز تماس جنسی معمولا ایجاد می شود و البته اگر شما مدت زیادی است که قارچ دارید احتمالا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف هست یا بیماری مثل دیابت دارید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط