واکسن hpv ( گارداسیل) برای چه سنی است؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

برای اینکه  واکسن زگیل تناسلی اثربخش باشد، بایستی قبل از آنکه شخص در معرض HPV قرار گیرد، تزریق شود. دلیلی وجود ندارد تا صبر کنیم و زمانی که فرد می خواهد فعالیت جنسی را شروع کند واکسن را تزریق کنیم. واکسن hpv برای چه سنی است؟ در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

HPV چیست؟

HPV، اسم گروه بسیار شایعی از ویروس ها می باشد و انواع مختلفی دارد. برخی از ویروس های HPV پر خطر هستند، زیرا منجر به سرطان هایی مانند سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد، سرطان اندام های تناسلی و سرطان های سر و گردن می شوند. دیگر انواع زگیل می توانند موجب بروز شرایطی، مانند زگیل یا وروکا شوند. انواع پر خطر HPV، در بیشتر از 99% سرطان های دهانه رحم یافت می شوند.

همچنین، بین ویروس  HPV و برخی از سرطان های تناسلی، مقعدی و سرطان های سر و گردن، رابطه ی قابل توجهی وجود دارد. عفونت های  HPV معمولاً هیچ علائمی ایجاد نمی کنند و اکثر افراد نمی دانند که مبتلا شده اند.

بیماری HPV چیست؟

انواع مختلف HPV

بیش از 100 نوع  HPV مختلف وجود دارد و حدود 40 مورد از آنها ناحیه تناسلی را درگیر می کنند.  HPV بسیار شایع است و از طریق هر گونه تماس جنسی با فرد مبتلا منتقل می شود. اکثر افراد تا حدودی در زندگی خود عفونت  HPV را تجربه می کنند و به طور طبیعی بدون درمان از شر آن خلاص می شوند. اما افرادی که به نوع پرخطر  HPV مبتلا می شوند، قادر به از بین بردن آن نیستند. به مرور زمان، این شرایط منجر به رشد بافت غیرطبیعی و نیز تغییرات دیگر می شود که در صورت درمان نشدن می تواند تبدیل به سرطان شود.

انواع پرخطر  HPV می توانند منجر به سرطان های مختلف از جمله موارد زیر شوند:

  • سرطان دهانه رحم
  • سرطان واژن
  • سرطان فرج
  • سرطان مقعد
  • سرطان آلت تناسلی
  • برخی از سرطان های سر و گردن

عفونت با انواع دیگر  HPV ممکن است موجب موارد زیر شود:

  • زگیل های تناسلی– توده های کوچک یا تغییرات پوستی در اطراف یا روی اندام تناسلی و مقعد؛ زگیل ها شایع ترین نوع عفونت مقاربتی ویروسی در بریتانیا هستند.
  • زگیل های پوستی و وروکا – به جز روی اندام تناسلی
  • زگیل های روی حنجره یا تارهای صوتی (پاپیلومای حنجره)

 

تشخیص زگیل از روی تصویر

حداکثر ۵ تصویر (هر فایل تا ۱۰ مگابایت)

تایید شماره موبایل

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید

ورود کد تایید

کد ۶ رقمی ارسال شده را وارد نمایید

ارسال موفق

تصاویر شما با موفقیت ارسال شد. نتیجه بررسی به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

⏳ در حال پردازش...

واکسن hpv برای چه سنی است؟

معمولا سوالی که پرسیده می شود این است که واکسن گارداسیل تا چه سنی تاثیر دارد؟ باید گفت که همه بچه های 11 یا 12 سال بایستی 3 نوبت واکسن گارداسیل را دریافت کنند. دختران و پسران جوان نیز که در این سن واکسن نزده اند نیز بایستی واکسن بزنند. در رابطه با اینکه واکسن گارداسیل تا چه سنی تاثیر دارد، باید گفت که زنان تا سن 26 سالگی و مردان تا سن 21 سالگی می توانند واکسن بزنند. در مردان هم جنس باز و مردانی که نقص سیستم دفاعی دارند (مثل مبتلایان به HIV) نیز تا سن 26 سالگی می توانند واکسن بزنند.

چرا واکسن زگیل تناسلی در سنین جوانی توصیه می شود؟

جواب: برای اینکه  واکسن زگیل تناسلی اثربخش باشد بایستی قبل از آنکه شخص در معرض HPV قرار گیرد تزریق شود. دلیلی وجود ندارد تا صبر کنیم و زمانی که فرد می خواهد فعالیت جنسی را شروع کند واکسن را تزریق کنیم. در آمریکا در همان سنین نوجوانی هر سه نوبت واکسن زده می شود یعنی قبل از اینکه هر گونه فعالیت جنسی شروع شود و فرد در معرض HPV قرار گیرد. همچنین  واکسن زگیل تناسلی پاسخ ایمنی بیشتری در ابتدای سنین نوجوانی نسبت سنین بالاتر نوجوانی و دوران جوانی ایجاد می کند

آیا واکسن در کسی که تجربه فعالیت جنسی داشته است نیز موثر است؟

جواب: حتی اگر کسی فعالیت جنسی داشته است هنوز می تواند واکسن بزند. اگرچه عفونت HPV معمولا می تواند بعد از اولین تماس جنسی نیز رخ دهد، ولی ممکن است همه یا هیچکدام از انواع HPV که در واکسن موجود است به شخص منتقل نشده باشد. لذا احتمال دارد همه زنان و مردان در گروه سنی ذکر شده در بالا تا حدودی توسط واکسن محافظت شوند.

بیشتر بخوانید: برای دیدن عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان  کلیک کنید.

آیا پسرها هم بایستی واکسن بزنند؟

جواب: بله. این واکسن پسران را ازابتلای به انواع HPV که می تواند باعث سرطان گلو، آلت تناسلی و مقعد شود محافظت می کند. واکسن همچنین از ابتلای پسران به زگیل تناسلی پیشگیری می کند. وقتی پسران واکسن می زنند، احتمال کمتری دارد تا HPV را به شریک جنسی فعلی یا آتی خود منتقل کنند.

چگونه واکسن HPV بخوبی کار می کند؟

جواب:  واکسن زگیل تناسلی بسیار عالی عمل می کند. مطالعات بالینی نشان داده اند که واکسن نزدیک به 100% بر علیه ضایعات پیش بدخیمی، و در مورد گارداسیل 4 و 9، بر علیه زگیل تناسلی محافظت ایجاد می کند. از سال 2006 که واکسن HPV توصیه شد، عفونت با HPV در دختران نوجوان در آمریکا 56% کاهش یافت. تحقیقات همچنین نشان داده که حتی دختران نوجوان کمتری به زگیل تناسلی مبتلا شده اند. در دیگر کشورها مثل استرالیا که جمعیت بیشتری را تحت پوشش واکسن قرار داده است، واکسن HPV تعداد موارد ضایعات پیش بدخیمی در زنان جوان آن کشور را کاهش داده است. همچنین، از زمانی که زدن واکسن در استرالیا معرفی شده است زگیل تناسلی بطور قابل توجهی در زنان و مردان جوان کاهش یافته است.

چه مدت زمانی واکسن HPV محافظت ایجاد می کند؟

جواب: محافظت ایجاد شده توسط واکسن زگیل تناسلی طولانی مدت است. اطلاعات بدست آمده از مطالعات بالینی و تحقیقات در حال انجام نشان می دهند که نقش محافظتی واکسن HPV حداقل برای 10 سال در بدن می ماند بدون آنکه از اثربخشی آن کاسته شود. هیچ مدرکی دال بر این که توانایی محافظتی واکسن HPV با گذشت زمان از بین خواهد رفت وجود ندارد.

عوارض جانبی واکسن HPV چیست؟

شایعترین اثرات جانبی واکسن HPV ایجاد زخم در بازو (محل تزریق) است . در موارد بسیار نادر فرد دچار سر درد ، بیحالی، تهوع ، غش و یا درد بازو می شود ولی این علائم خفیف بوده ،معمولا ً به سرعت از بین می روند (توصیه می شود بعد از زدن واکسن تا 15 دقیقه محل را ترک نکنید، در جایی بنشینید یا دراز بکشید ).

در کل این واکسن ها بسیاربی خطرند و چون صرفا حاوی مقدار کمی از پروتئین های پوشش خارجی ویروسها هستند، موجب ایجاد عفونت نخواهند شد.

گارداسیل چیست؟

گارداسیل، یک واکسن تزریقی است که حاوی پروتئین های خالص چهار ویروس پاپیلومای انسانی نوع 6، 11، 16 و 18 می باشد. این واکسن به صورت ویال (شیشه) یا سرنگ های از قبل پر شده موجود می باشد.

واکسن گارداسیل برای مبتلایان

باید توجه داشت که واکسن، عفونت های HPV فعلی را درمان نکرده و توانایی تغییر نتایج غیر طبیعی آزمایش پاپ اسمیر را ندارد. با این که دریافت واکسن، حتی پس از ابتلا به HPV نیز ایمن است، اما بیشترین ایمنی سهم کسانی است که قبل از فعال شدن ویروس، واکسن را دریافت کرده اند.

تحقیقات علمی چه مزایایی از گارداسیل را نشان می دهند؟

در 4 پژوهش انجام شده روی 21،000 زن، در میان 8000 زن واکسینه شده با گارداسیل که قبلاً هیچگاه به HPV نوع 6، 11، 16 یا 18 مبتلا نشده بودند، یک نفر به ضایعه ی پیش سرطانی در رحم مبتلا شده بود که احتمالاً عامل آن ویروس  HPV نوع 16 یا 18 می باشد. در مقابل، 85 مورد از 8000 زنی که پلاسیبو (یا دارونما) دریافت کرده بودند، براثر این دو نوع ویروس  HPV  دچار ضایعات پیش سرطانی شدند. زمانی که ضایعات دهانه ی رحم بر اثر HPV نوع 6 و 11 بررسی شد، تأثیر مشابهی از گارداسیل مشاهده شد.

بهترین درمان زگیل تناسلی زنان چیست؟

در سه پژوهش انجام شده روی زگیل های تناسلی، از میان حدود 8000 نفری که واکسن گارداسیل دریافت کرده بودند، 2 زن دچار زگیل های تناسلی شدند و هیچ موردی از ضایعات پیش سرطانی فرج یا واژن مشاهده نشد. در مقابل، از میان 8000 زنی که در گروه پلاسیبو (دارونما) قرار داشتند، 189 مورد ضایعه تناسلی خارجی گزارش شد. تحقیقات همچنین نشان می دهند که گارداسیل، در مقابل ضایعات دهانه رحم مرتبط با دیگر ویروس های  HPV سرطان زا از جمله نوع 31، محافظت ایجاد می کند. علاوه بر این، این تحقیقات توانایی گارداسیل برای محافظت در برابر ضایعات و عفونت  HPVدر زنان 24 تا 45 سال را تأیید کردند.

تحقیقات همچنین نشان می دهند که واکسن در دختران و پسران بین سنین 9 تا 15 سال، موجب تحریک تولید آنتی بادی کافی در مقابل HPV می شود. مطالعه آزمایش گارداسیل روی دختران 9 تا 13 سال که دو دوز واکسن گارداسیل دریافت کرده بودند نشان داد که دریافت دو دوز واکسن در فاصله ی 6 ماه، نسبت به سه دوز واکسیناسیون تأثیر کمتری ندارد؛ تمام افراد شرکت کننده، 1 ماه پس از تزریق آخرین دوز خود، آنتی بادی کافی در برابر ویروس  HPV تولید کرده بودند.

در بررسی انجام شده روی پسران و مردان، در میان 1400 نفری که واکسن گارداسیل دریافت کرده بودند، 3 مورد و از بین 1400 نفری که دارونما دریافت کرده بودند، 32 مورد دچار ضایعات تناسلی شدند. در گروه واکسینه شده (متشکل از 200 بیمار)، 5 مورد و در گروه دارونما (حدوداً 200 بیمار) 24 مورد ضایعات پیش سرطانی مقعدی گزارش شد. در این بررسی، هیچ مورد سرطان مقعدی وجود نداشت، اما انتظار می رود که محافظت در برابر ضایعات مقعدی پیش سرطانی در برابر سرطان مقاومت ایجاد کند.

منبع: وب سایت CDC

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و متخصص زگیل تناسلی در تهران

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (36 امتیاز)
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    با سلام
    دکتر جان ممنون بابت جواب دادن به آزمایش بنده.
    بنده اون آزمایش رو سال قبل داده بودم و شنبه برای آزمایش جدید میروم
    اگر وضعیت بدتر شود که خدا نکنه!!!!! میام برای عمل.
    بنده کارمند هستم
    و بیمه تامین اجتماعی دارم و بیمه تکمیلی هستم - بیمه تکمیلی آرمان
    1- آیا با بیمه ها یا بیمه تکمیلی کار میکنین ؟
    لطفا هزینه عمل واریکوسل چپ رو بگین چنده اگه بیاییم مطب شما ؟ با بیمه و بدون بیمه - لطفا دوتاشونم بگین - تقریبی باشه هم موردی نداره

    2- درصد عود روش مورد استفاده شما برای جراحی واریکوسل چند درصد هست ؟ چون من به پزشک شهرستان مراجعه کردم که متخصص اورولوژی هست گفت همه روش ها 40% عود دارن!!!!!

    3-دکتر جان بنده اون رگ های درشت شده رو در بالای بیضه چپ خود احساس میکنم - البته از پارسال احساس میکردم با لمس دست - ولی الان احساس میکنم سفت تر و درشت تر شده اند بعد از یک سال- و یه ذره خفیفف خفیف بعضی وقت ها احساس سنگینی و درد دارم در بیضه چپ که خیلی خیلی خفیف هست- نظرتان راجب این مورد چیست؟

    4- بنده خیلی ترس دارم از عمل - ذهنیت بدی دارم و واقعیتش میترسم چون به خون و بریدگی حساسیت دارم - شاید اگه جلوی چشم چاقو قسمتی از دستم رو ببره از حال برم - الان با این وضعیت شما چجوری عمل واریکوسل بنده رو انجام میدین ؟؟ با چجوری بیهوشی ؟ میشه کامل بیهوش بشم ؟ بیهوشی کامل خیال منو راحت میکنه
    دکتر 4تا سوال حیاتی پرسیدم - ممنون میشم جواب بدین همه رو
    منتظرم
    ببخشید طولانی شد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      این سوال ها مثنوی هفتاد من هست؟ اگر نیاز به عمل بود و تشریف آوردید مطب حضوری خدمتتان خواهم گفت
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    باسلام مدتی است که بخاطره مشکلاته عصبی دچار گلو درد خستگی مزمن افسردگی هستم که در توان جنسی نیز تاثیر گذار بوده دکتر گفته دچار پرکاری تیروئید عصبی شده ام ولی قرص مرتبطی داده نشده اسید فولیک قرص پروپرانول و مولتیی ویتامین دادن
    احساس ناتوانی و کوچک شدن سایز آلت را دارم قبلا هم از سایز ناراضی ولی بدتر شده چه راهکاری برای افزایش سایز میدین که تداخل به بیماری هم نشون نده ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سایز آلت با شدت و میزان و درصد نعوظ نسبت مستقیم دارد لذا وقتی میل شما به دلیل افسردگی پائین هست در نتیجه میزان نعوظ و سایز آلت هم کمتر می شود بدیهی است با برگشت و افزایش میل و نعوظ سایز آلت هم بهتر میشه
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقتتون بخیر
    22 سالمه.چندین ساله که بعد از رفتن به دستشویی ، حدود 10 یا 20 یا نیم ساعت بعدش به صورت کنترل نشده ای ادرارم خارج میشه(در حدی که به خارج شورتم سرایت میکنه ).واسه اینکه بهتر بتونید مشکلم رو درک کنید،جزئیات مشکلاتم رو میگم: غالبا هنگام شروع ادرار در دستشویی،باید اندکی صبر کنم.پس از اتمام ادرار،وقتی استبرا میکنم دوباره مقدار زیادی ادرار (نه یکی دو قطره بلکه تقریبا 40 قطره) ازم خارج میشه.درضمن خودارضایی هم چندین سال منظم داشتم.ولی ترک کردم.فکر میکنم قبل از خودارضایی هم، چنین مشکلی رو داشتم ولی دقیق یادم نمیاد.گاها حتی بعد از 1 ساعت ادرار رفتن، این مشکل خروج کنترل نشده ادرار رو دارم.حداکثر مقدار ادراری که به صورت کنترل نشده ازم خارج میشه حدود نیمی از سرنگ های معمولی آمپول بوده.این مشکل،باعث شده نتونم نماز بخونم و من رو با عذاب وجدان شدیدی رو به رو کرده.هر چند توبه کردم و خودارضایی رو ترک کردم ولی به خاطر این مشکلم،امیدی به ادامه زندگی شاد رو ندارم .......... دعاتون می کنم کمک کنید تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      علائم شما شبیه کسی است که دیورتیکول یا تنگی مجرای ادراری دارد لذا بهتره بررسی شوید
  • تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام خسنه نباشید
    من28سالمه و شغلم خوانندگی و صحبت کردن مدتی است که بعد از کار بیضه چپم تا کشاله رانم درد میگیره که با گذشت زمان آروم میشه اما روز بعد با شروع کار باز درد میگیره اما در شکل بیضه هیچ تورم یا تغییر حالتی وجود نداره
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      مواردی مثل فتق, واریکوسل و حتی ناراحتی های کمر می توانند اینحالت را ایجاد کنند. لذا بهخره توسط ارولوژیست ابتدائا معاینه و بررسی شوید
  • تصویر کاربر پیمان سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    طبق جواب سونوگرافی من دارای واریکسل شدید در دو طرف هستم.در محیط کارم که همیشه در حال راه رفتن هستم درد داشتم.مدتی حدود یک ماه با استراحت بین کار دردم خوب بود.اما با زور زدن نسبتا زیاد در پریودهای زمانی زودتر درد به سراغم می اید در ضمن اینکه قبل شروع درد درست در مکانی که معمولا برای جراحی کار می شود ورم شروع می شود و بعد درد آغاز می شود.آیا با استراحت بیشتر امکان دارد دوباره فاصله دردها کمتر شود.در ضمن دارای فرزند هستم و قبلا شما توصیه کرده بودید نیاز به جراحی نیست.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعیده ضمن اینکه با توجه به تورمی که می فرمائید احتمال فتق وجودد دارد البته برای درد آزار دهنده هم توصیه به عمل می شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    ایا کرم آلدرا5 درصدبرای زگیل روی دست هم جواب میدهد؟
    اگرجواب میده روشش مثل همونه.....
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بله، بله
  • تصویر کاربر zphre چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    من چند وقت پیش بعد از مبتلا شدن یکی از دوستام به زگیل تناسلی تازه از وجود چنین بیماری مطلع شدم .بعد از اون وسواس و حساسیت شدید فکری گرفتم که نکنه منم این بیماری و دارم و مدام خودم رو چک میکردم.دو هفته بعد از اون متوجه یک دانه در دهانه مقعدم شدم .با مراجعه به پزشکهای مختلف آخر نظر دادن که زگیله. من خیلی میترسم. امکانش هست که در اثر تلقین فکری یا دستکاری زیاد پوست این دونه رو زده باشم ؟ اگه واقعا زگیل باشه بعد از درمان میتونم مثل آدمهای معمولی زندگی و ازدواج کنم ؟ لازمه به کسی که قراره باهاش ازدواج کنم این موضوع رو بگم ؟ بعد از درمان باز هم انتقالش میدم به شریک جنسیم ؟ لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      قبل از پاسخ به هر سوالی بهتره با نمونه گیری از ضایعه مشکوک مذکئر تشخیص را قطعی کنید
  • تصویر کاربر hook چهارشنبه ۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام
    دوره ی درمان زگیل مقعدی چه مدته؟من 3 ماه که در گیرم-زگیل یه سطح و که بر میدارم چند روز بعد یه جایی دیگه در میاد-خسته شدم واقعا -ممکنه این وضعیت همین طور ادامه داشته باشه؟تست HPV هم دادم نوع 6 دارم-خواهش میکنم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      غالبا بتدریج بهبود می یابد ولی بهتره مدتی روابط جنسی نداشته از تیغ برای اصلاح استفاده نکنید و برای از بین بردن زگیل ها هم از روش های سریع مثل لیزر استفاده کنید تا امکان سرایت به دیگر نقاط کمتر شود
  • تصویر کاربر بهنام پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    با عرض سلام آقای دکتر در منطقه کشاله ران وسط دو ران حالت جوش یا تبخال وجود دارد که مدتی قبل(3 ماه پیش) متورم شده بود و با مصرف مقداری چرک خشک کن به حالت کوچک تبدیل شد ولی اخیرا مجددا متورم شده است و بزرگ شده است و احتمالا در اثر تماس و تحریک بین ران باشد هم چنین دو جوش سفید رنگ نیز وجود دارد ولی تبخال در حالت متورم حالت دردناک دارد
    از نظر شما بیماری خاص و خطرناکی است؟
    به چه متخصص مراجعه کنم؟برای آینده و روابط جنسی و سایر موارد مشکل زا اشت؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم. کیفیت عکس مناب نیست
  • تصویر کاربر علی-م جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    با عرض سلام. حدود 2 ماه است زیگیل مشاهده کردم به دکتر اورولزیست مراجعه کردم بعد از انجام آزمایش خون و ادرار به مدت 10 روز قرص سیپروفلوکساسین و پماد کالندلوا تجویز کرده اند. به گفته خود دکتر احتمال زیاد من به زیگیل تناسلی دچار شدم. آیا تجویز این داروها موثر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      این داروها تاثیری در درمان زگیل تناسلی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط