واکسن hpv ( گارداسیل) برای چه سنی است؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

برای اینکه  واکسن زگیل تناسلی اثربخش باشد، بایستی قبل از آنکه شخص در معرض HPV قرار گیرد، تزریق شود. دلیلی وجود ندارد تا صبر کنیم و زمانی که فرد می خواهد فعالیت جنسی را شروع کند واکسن را تزریق کنیم. واکسن hpv برای چه سنی است؟ در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

HPV چیست؟

HPV، اسم گروه بسیار شایعی از ویروس ها می باشد و انواع مختلفی دارد. برخی از ویروس های HPV پر خطر هستند، زیرا منجر به سرطان هایی مانند سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد، سرطان اندام های تناسلی و سرطان های سر و گردن می شوند. دیگر انواع زگیل می توانند موجب بروز شرایطی، مانند زگیل یا وروکا شوند. انواع پر خطر HPV، در بیشتر از 99% سرطان های دهانه رحم یافت می شوند.

همچنین، بین ویروس  HPV و برخی از سرطان های تناسلی، مقعدی و سرطان های سر و گردن، رابطه ی قابل توجهی وجود دارد. عفونت های  HPV معمولاً هیچ علائمی ایجاد نمی کنند و اکثر افراد نمی دانند که مبتلا شده اند.

بیماری HPV چیست؟

انواع مختلف HPV

بیش از 100 نوع  HPV مختلف وجود دارد و حدود 40 مورد از آنها ناحیه تناسلی را درگیر می کنند.  HPV بسیار شایع است و از طریق هر گونه تماس جنسی با فرد مبتلا منتقل می شود. اکثر افراد تا حدودی در زندگی خود عفونت  HPV را تجربه می کنند و به طور طبیعی بدون درمان از شر آن خلاص می شوند. اما افرادی که به نوع پرخطر  HPV مبتلا می شوند، قادر به از بین بردن آن نیستند. به مرور زمان، این شرایط منجر به رشد بافت غیرطبیعی و نیز تغییرات دیگر می شود که در صورت درمان نشدن می تواند تبدیل به سرطان شود.

انواع پرخطر  HPV می توانند منجر به سرطان های مختلف از جمله موارد زیر شوند:

  • سرطان دهانه رحم
  • سرطان واژن
  • سرطان فرج
  • سرطان مقعد
  • سرطان آلت تناسلی
  • برخی از سرطان های سر و گردن

عفونت با انواع دیگر  HPV ممکن است موجب موارد زیر شود:

  • زگیل های تناسلی– توده های کوچک یا تغییرات پوستی در اطراف یا روی اندام تناسلی و مقعد؛ زگیل ها شایع ترین نوع عفونت مقاربتی ویروسی در بریتانیا هستند.
  • زگیل های پوستی و وروکا – به جز روی اندام تناسلی
  • زگیل های روی حنجره یا تارهای صوتی (پاپیلومای حنجره)

 

تشخیص زگیل از روی تصویر

حداکثر ۵ تصویر (هر فایل تا ۱۰ مگابایت)

تایید شماره موبایل

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید

ورود کد تایید

کد ۶ رقمی ارسال شده را وارد نمایید

ارسال موفق

تصاویر شما با موفقیت ارسال شد. نتیجه بررسی به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.

⏳ در حال پردازش...

واکسن hpv برای چه سنی است؟

معمولا سوالی که پرسیده می شود این است که واکسن گارداسیل تا چه سنی تاثیر دارد؟ باید گفت که همه بچه های 11 یا 12 سال بایستی 3 نوبت واکسن گارداسیل را دریافت کنند. دختران و پسران جوان نیز که در این سن واکسن نزده اند نیز بایستی واکسن بزنند. در رابطه با اینکه واکسن گارداسیل تا چه سنی تاثیر دارد، باید گفت که زنان تا سن 26 سالگی و مردان تا سن 21 سالگی می توانند واکسن بزنند. در مردان هم جنس باز و مردانی که نقص سیستم دفاعی دارند (مثل مبتلایان به HIV) نیز تا سن 26 سالگی می توانند واکسن بزنند.

چرا واکسن زگیل تناسلی در سنین جوانی توصیه می شود؟

جواب: برای اینکه  واکسن زگیل تناسلی اثربخش باشد بایستی قبل از آنکه شخص در معرض HPV قرار گیرد تزریق شود. دلیلی وجود ندارد تا صبر کنیم و زمانی که فرد می خواهد فعالیت جنسی را شروع کند واکسن را تزریق کنیم. در آمریکا در همان سنین نوجوانی هر سه نوبت واکسن زده می شود یعنی قبل از اینکه هر گونه فعالیت جنسی شروع شود و فرد در معرض HPV قرار گیرد. همچنین  واکسن زگیل تناسلی پاسخ ایمنی بیشتری در ابتدای سنین نوجوانی نسبت سنین بالاتر نوجوانی و دوران جوانی ایجاد می کند

آیا واکسن در کسی که تجربه فعالیت جنسی داشته است نیز موثر است؟

جواب: حتی اگر کسی فعالیت جنسی داشته است هنوز می تواند واکسن بزند. اگرچه عفونت HPV معمولا می تواند بعد از اولین تماس جنسی نیز رخ دهد، ولی ممکن است همه یا هیچکدام از انواع HPV که در واکسن موجود است به شخص منتقل نشده باشد. لذا احتمال دارد همه زنان و مردان در گروه سنی ذکر شده در بالا تا حدودی توسط واکسن محافظت شوند.

بیشتر بخوانید: برای دیدن عکس های زگیل تناسلی بر روی عکس زگیل تناسلی در مردان  کلیک کنید.

آیا پسرها هم بایستی واکسن بزنند؟

جواب: بله. این واکسن پسران را ازابتلای به انواع HPV که می تواند باعث سرطان گلو، آلت تناسلی و مقعد شود محافظت می کند. واکسن همچنین از ابتلای پسران به زگیل تناسلی پیشگیری می کند. وقتی پسران واکسن می زنند، احتمال کمتری دارد تا HPV را به شریک جنسی فعلی یا آتی خود منتقل کنند.

چگونه واکسن HPV بخوبی کار می کند؟

جواب:  واکسن زگیل تناسلی بسیار عالی عمل می کند. مطالعات بالینی نشان داده اند که واکسن نزدیک به 100% بر علیه ضایعات پیش بدخیمی، و در مورد گارداسیل 4 و 9، بر علیه زگیل تناسلی محافظت ایجاد می کند. از سال 2006 که واکسن HPV توصیه شد، عفونت با HPV در دختران نوجوان در آمریکا 56% کاهش یافت. تحقیقات همچنین نشان داده که حتی دختران نوجوان کمتری به زگیل تناسلی مبتلا شده اند. در دیگر کشورها مثل استرالیا که جمعیت بیشتری را تحت پوشش واکسن قرار داده است، واکسن HPV تعداد موارد ضایعات پیش بدخیمی در زنان جوان آن کشور را کاهش داده است. همچنین، از زمانی که زدن واکسن در استرالیا معرفی شده است زگیل تناسلی بطور قابل توجهی در زنان و مردان جوان کاهش یافته است.

چه مدت زمانی واکسن HPV محافظت ایجاد می کند؟

جواب: محافظت ایجاد شده توسط واکسن زگیل تناسلی طولانی مدت است. اطلاعات بدست آمده از مطالعات بالینی و تحقیقات در حال انجام نشان می دهند که نقش محافظتی واکسن HPV حداقل برای 10 سال در بدن می ماند بدون آنکه از اثربخشی آن کاسته شود. هیچ مدرکی دال بر این که توانایی محافظتی واکسن HPV با گذشت زمان از بین خواهد رفت وجود ندارد.

عوارض جانبی واکسن HPV چیست؟

شایعترین اثرات جانبی واکسن HPV ایجاد زخم در بازو (محل تزریق) است . در موارد بسیار نادر فرد دچار سر درد ، بیحالی، تهوع ، غش و یا درد بازو می شود ولی این علائم خفیف بوده ،معمولا ً به سرعت از بین می روند (توصیه می شود بعد از زدن واکسن تا 15 دقیقه محل را ترک نکنید، در جایی بنشینید یا دراز بکشید ).

در کل این واکسن ها بسیاربی خطرند و چون صرفا حاوی مقدار کمی از پروتئین های پوشش خارجی ویروسها هستند، موجب ایجاد عفونت نخواهند شد.

گارداسیل چیست؟

گارداسیل، یک واکسن تزریقی است که حاوی پروتئین های خالص چهار ویروس پاپیلومای انسانی نوع 6، 11، 16 و 18 می باشد. این واکسن به صورت ویال (شیشه) یا سرنگ های از قبل پر شده موجود می باشد.

واکسن گارداسیل برای مبتلایان

باید توجه داشت که واکسن، عفونت های HPV فعلی را درمان نکرده و توانایی تغییر نتایج غیر طبیعی آزمایش پاپ اسمیر را ندارد. با این که دریافت واکسن، حتی پس از ابتلا به HPV نیز ایمن است، اما بیشترین ایمنی سهم کسانی است که قبل از فعال شدن ویروس، واکسن را دریافت کرده اند.

تحقیقات علمی چه مزایایی از گارداسیل را نشان می دهند؟

در 4 پژوهش انجام شده روی 21،000 زن، در میان 8000 زن واکسینه شده با گارداسیل که قبلاً هیچگاه به HPV نوع 6، 11، 16 یا 18 مبتلا نشده بودند، یک نفر به ضایعه ی پیش سرطانی در رحم مبتلا شده بود که احتمالاً عامل آن ویروس  HPV نوع 16 یا 18 می باشد. در مقابل، 85 مورد از 8000 زنی که پلاسیبو (یا دارونما) دریافت کرده بودند، براثر این دو نوع ویروس  HPV  دچار ضایعات پیش سرطانی شدند. زمانی که ضایعات دهانه ی رحم بر اثر HPV نوع 6 و 11 بررسی شد، تأثیر مشابهی از گارداسیل مشاهده شد.

بهترین درمان زگیل تناسلی زنان چیست؟

در سه پژوهش انجام شده روی زگیل های تناسلی، از میان حدود 8000 نفری که واکسن گارداسیل دریافت کرده بودند، 2 زن دچار زگیل های تناسلی شدند و هیچ موردی از ضایعات پیش سرطانی فرج یا واژن مشاهده نشد. در مقابل، از میان 8000 زنی که در گروه پلاسیبو (دارونما) قرار داشتند، 189 مورد ضایعه تناسلی خارجی گزارش شد. تحقیقات همچنین نشان می دهند که گارداسیل، در مقابل ضایعات دهانه رحم مرتبط با دیگر ویروس های  HPV سرطان زا از جمله نوع 31، محافظت ایجاد می کند. علاوه بر این، این تحقیقات توانایی گارداسیل برای محافظت در برابر ضایعات و عفونت  HPVدر زنان 24 تا 45 سال را تأیید کردند.

تحقیقات همچنین نشان می دهند که واکسن در دختران و پسران بین سنین 9 تا 15 سال، موجب تحریک تولید آنتی بادی کافی در مقابل HPV می شود. مطالعه آزمایش گارداسیل روی دختران 9 تا 13 سال که دو دوز واکسن گارداسیل دریافت کرده بودند نشان داد که دریافت دو دوز واکسن در فاصله ی 6 ماه، نسبت به سه دوز واکسیناسیون تأثیر کمتری ندارد؛ تمام افراد شرکت کننده، 1 ماه پس از تزریق آخرین دوز خود، آنتی بادی کافی در برابر ویروس  HPV تولید کرده بودند.

در بررسی انجام شده روی پسران و مردان، در میان 1400 نفری که واکسن گارداسیل دریافت کرده بودند، 3 مورد و از بین 1400 نفری که دارونما دریافت کرده بودند، 32 مورد دچار ضایعات تناسلی شدند. در گروه واکسینه شده (متشکل از 200 بیمار)، 5 مورد و در گروه دارونما (حدوداً 200 بیمار) 24 مورد ضایعات پیش سرطانی مقعدی گزارش شد. در این بررسی، هیچ مورد سرطان مقعدی وجود نداشت، اما انتظار می رود که محافظت در برابر ضایعات مقعدی پیش سرطانی در برابر سرطان مقاومت ایجاد کند.

منبع: وب سایت CDC

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و متخصص زگیل تناسلی در تهران

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (36 امتیاز)
  • تصویر کاربر Fahim دوشنبه ۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر ظاهر یک اسم شبیح اسم من هم بوده که الان من امدم سوالم رو بنویسم چون وارد نبودم به اشتباه ارسال رو زدم و دیدم یک نفر به اسم من گفته زگیل داره
    ولی من هنوز نمیدونم زگیل دارم یا نه
    آقای دکتر من دختر هستم و چند وقتی هست که بدنم قسمت تناسلیم سوزش و درد دارم و روی قسمت تناسلیم چیزهای عجیبی دیدم دکتر زنان رفتم معاینه کردن گفتن چیزی نیست ،همراه با درد وسوزش قسمت تناسلیم مقعدم هم درد دارم هم یچیزی انگار از داخل حرکت میکنه دکتر زنان برام آزمایش انگل نوشتن و آزمایش ادرار هر دو آزمایش گفتن مشکلی نیست سالمی ولی من هنوز هم درد دارم و سوزش و خیلی هم اذیت میشم از وقتی راجب زیگیل تناسلی خوندم کل بدنمو ترس گرفته و به سختی از اونهای که گفتم عکس گرفتم یکیش که تک هست زیر پوستم هست روی لبه های تناسلیم و یدونس و تو توضیحات شما که تو سایت گذاشتین شبیح کیست اپیدرموید هستش ولی نمیدونم مال من هم اون هست یا نه،و اون یکی هارو نمیدونم عاجزانه خواهش میکنم راهنمایم کنید تا درصورت نیاز برای معاینه بیام خدمتتون ،
    چندتا دکتر زنان رفتم وقتی میگم دختر هستم زیاد توجهی نمیکنن و درست معاینم نمیکنن حتی یک بار یه دکتر مسخرم کرد نسخه هاشونو دارم و دکتر آخریه که باعث افسردگیم شد یه آزمایش به مسخره برام نوشت که انجام ندادم دیگه داشتم نا امید میشدم که سایت شمارو دیدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      این ضایعات زگیل نیستند
  • تصویر کاربر رامین دوشنبه ۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    با سلام
    عرص ادب
    دکتر جان ی چند روزی هست وقتی با همسرم رابطه برقرار میکنم وقتی اب منی ازم خارج میشه خیلی خیلی کم است اینقدر کم است که نگو
    دلیلش چیه
    البته نا گفته نماند من 4سال پیش عمل واریکسول انجام دادم
    قبل ازدواج هم دکتر بهم گفته واریکسول متوسط داری
    به نطر شما دلیل میتونه چی باشه
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      آزمایش اسپرم انجام دهید
  • تصویر کاربر س دوشنبه ۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    باعرض م و خسته نباشید,بنده مجرد و 24ساله می‌باشم و از اوایل دوره نوجوانی تا اواسط سال 92 عادت به خودارضایی (به طور مرتب) داشتم. از سال92 شروع به کم کردن این عادت بد کردم و توانستم کاملا آنرا ترک کنم. تا اوایل سال95 که از طریق پزشکان دیگری متوجه شدم که ترک کامل این عمل کاملا اشتباه بوده و دوباره طبق برنامه این عمل را شروع کردم.
    آیا درد پروستات که آنرا احساس میکنم طبیعی است یا مبتلا به التهاب پروستات شده ام? و آیا نیاز به درمان دارم یا خیر? و درمان آن چگونه است?
    باتشکر فراوان از توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیصی را مطرح کنم.
  • تصویر کاربر شاهوردی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام دکتر منو همسرم قصد داریم بچه وار بشیم از کسی شنیدم که میتونم از طریق دکتر اورولژی تعیین کروموزوم کنم آیا درسته و این روش چند درصد شانس موفقیت داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      تعیین کروموزوم برای چه کاری؟!!!!!
    2. تصویر کاربر شاهوردی دوشنبه ۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      برای تعیین جنسیت فرزند ار طرف پدر قبل بارداری
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      در برخی مراکز ناباروری مثل پژوهشکده ی رویان انجام می شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نرگس دوشنبه ۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشيد
    من دختري 25 ساله هستم که یک ماهی هست تکرر ادرار دارم سوزش ادرار و خشکی و خارش
    واژن هم مدتی دو هفته ای است گرفتارش شدم .بالاتر از مقعدم ماهیچه های دو طرف سفت شده و حالت ورم گرفته و فقط قرمز است.آیا ممکنه ورم علامتی از سرطان باشد یا به دکتر جراح نیاز داشته باشم . نه درمان خانگی میدانم .ازشما تقاضای راهنمایی و کمک دارم .
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    ایا کرم آلدرا5 درصدبرای زگیل روی دست هم جواب میدهد؟
    اگرجواب میده روشش مثل همونه.....
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۴ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بله، بله
  • تصویر کاربر zphre چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    من چند وقت پیش بعد از مبتلا شدن یکی از دوستام به زگیل تناسلی تازه از وجود چنین بیماری مطلع شدم .بعد از اون وسواس و حساسیت شدید فکری گرفتم که نکنه منم این بیماری و دارم و مدام خودم رو چک میکردم.دو هفته بعد از اون متوجه یک دانه در دهانه مقعدم شدم .با مراجعه به پزشکهای مختلف آخر نظر دادن که زگیله. من خیلی میترسم. امکانش هست که در اثر تلقین فکری یا دستکاری زیاد پوست این دونه رو زده باشم ؟ اگه واقعا زگیل باشه بعد از درمان میتونم مثل آدمهای معمولی زندگی و ازدواج کنم ؟ لازمه به کسی که قراره باهاش ازدواج کنم این موضوع رو بگم ؟ بعد از درمان باز هم انتقالش میدم به شریک جنسیم ؟ لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      قبل از پاسخ به هر سوالی بهتره با نمونه گیری از ضایعه مشکوک مذکئر تشخیص را قطعی کنید
  • تصویر کاربر hook چهارشنبه ۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    سلام
    دوره ی درمان زگیل مقعدی چه مدته؟من 3 ماه که در گیرم-زگیل یه سطح و که بر میدارم چند روز بعد یه جایی دیگه در میاد-خسته شدم واقعا -ممکنه این وضعیت همین طور ادامه داشته باشه؟تست HPV هم دادم نوع 6 دارم-خواهش میکنم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      غالبا بتدریج بهبود می یابد ولی بهتره مدتی روابط جنسی نداشته از تیغ برای اصلاح استفاده نکنید و برای از بین بردن زگیل ها هم از روش های سریع مثل لیزر استفاده کنید تا امکان سرایت به دیگر نقاط کمتر شود
  • تصویر کاربر بهنام پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    با عرض سلام آقای دکتر در منطقه کشاله ران وسط دو ران حالت جوش یا تبخال وجود دارد که مدتی قبل(3 ماه پیش) متورم شده بود و با مصرف مقداری چرک خشک کن به حالت کوچک تبدیل شد ولی اخیرا مجددا متورم شده است و بزرگ شده است و احتمالا در اثر تماس و تحریک بین ران باشد هم چنین دو جوش سفید رنگ نیز وجود دارد ولی تبخال در حالت متورم حالت دردناک دارد
    از نظر شما بیماری خاص و خطرناکی است؟
    به چه متخصص مراجعه کنم؟برای آینده و روابط جنسی و سایر موارد مشکل زا اشت؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم. کیفیت عکس مناب نیست
  • تصویر کاربر علی-م جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 633 مشاهده پرسش
    با عرض سلام. حدود 2 ماه است زیگیل مشاهده کردم به دکتر اورولزیست مراجعه کردم بعد از انجام آزمایش خون و ادرار به مدت 10 روز قرص سیپروفلوکساسین و پماد کالندلوا تجویز کرده اند. به گفته خود دکتر احتمال زیاد من به زیگیل تناسلی دچار شدم. آیا تجویز این داروها موثر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۵ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      این داروها تاثیری در درمان زگیل تناسلی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط