جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل یکی از شایع‌ترین جراحی‌ها در مردان است که در صورت نیاز به درمان و بهبود ناباروری و تسکین درد کیسه بیضه، انجام می‌شود.

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود. مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (56 امتیاز)
  • تصویر کاربر بردبار چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    این زگیله اقای دکتر؟کناره های واژنم موقع شست شو میسوزه انگار زخم شده قبلا کم بود الان بیشتر ترشحاتم کمه ولی تقریبا مایل به سبزه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      این ضایعات وستیبولارپاپیلوماتوز هستند و بافت طبیعی هست ولی احتمال دارد عفونت واژینال داشته باشید 

  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ممنونم
    فرمودید بنظر زگیل میاد و لیزر یا کرایو کنم
    فقط من تو موقعیتی نیستم که به این چیزا دسترسی داشته باشم و خارج از شهرم .اضطراری باید بهشون رسیدگی شه یا هروقت تونستم اقدام کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      هر وقت توانستید. الان اضطراری نیست

  • تصویر کاربر As چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید ..جناب آقای دکتر ممنون میشم پاسخگو باشید
    دو تا زائده یکیش رو آلت تناسلیم و یکی ته کشاله رانم زده
    عکسو میفرستم لطفا بفرمائید زگیل هستن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      خیر زگیل تناسلی نیست

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و احترام .
    آقای دکتر بنده ۴۰ سالم هست . در اثر فشار بیش ازحد و آسیب ورزشی مدتی است که درد شدید در ناحیه مقعد، آلت مقداری بیضه که حتی راه رفتن معمولی برایم دردناک است .

    - از لحاظ ارتوپدی و معز و اعصاب و سیاتیک و دیسک کمر و ... همه سالم هست .

    - psa=0.2 ولی حجم پروستات قبلا" ۱۳cc ولی اکنون ۱۷ccشده . به لحاظ ادراری نیز هیج مشکلی ندارم . کالرداپلر بیضه هم سالم بوده . فتق هم در سونوگرافی دیده نشده .

    اقای دکتر آیا بنده ورم پروستات گرفتم؟
    آیا مصرف آنتی بیوتیک در روند بهبودی تاثیر گذار هست ؟
    با تشکر و سپاس از عنایات حضرتعالی .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام
      به نظر من ورم پروستات ندارید و این ها علائم ورم پروستات نیست. ولی اگر آنتی بیوتیک استفاده نکرده اید با توجه به اینکه همه چیز نرمال بوده بهتره یک دوره آنتی بیوتیک و داروی ضد التهاب استفاه کنید.

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام من 26 سالمه از 14 سالگی متوجه شدم در حالت نعوظ در صورت فشار التم از وسط دچار ضعف میشه و خم میشه و خب خیلی درگیر این موضوع شدم و همش بهش فکر میکردم و این مشکل هی بیشتر شد و الان چند سالیه نعوظ صبحگاهی در حد صفر و هنگام نزدیگی هم نعوظ دارم ولی در حد 60 70 درصد (میتونم دخول انجام بدم ولی التم سفت کامل نیس) و استرس داشته باشمم که اصلا نعوظ ندارم سونوگرافی هم کردم همراه با تزریق داخل الت گفت رگای التم سالمه ولی خون رسانی ضعیفه نمیدونم باید چیکار کنم و ذهنم خیلی درگیر این موضوعه اگه ممکنه راهنماییم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)

      سلام

      عکس گزارش سونوگرافی را برای من ارسال کنید لطفا

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.واری کوسل گرید 1دارم بعضی وقتا زیربیضه هام درد میکنه وهمینطور سمت چب بیضه بعضی وقتا هم سمت راس وقتی زیاد سربا میمونم.ازمایش اسبرم هم گرفتم.RAPID PROGESSHVE3.5-COUNT.MILL/ML85.589-TOTALPROGESSIVE36.8تو رو بخدا قسم جواب بدید بدطوری فکرمو مشغول کرده برای ناباروری.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      حرکت اسپرم ها ضعیف می باشد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما
    دکتر اگر آزمایش اسپرم نرمال باشد ولی واریکوسل بیضه چپ باعث کاهش مختصر حجم بیضه شده باشد آیا شخص مورد نظر باید حتما عمل شود ؟
    اگر واریکوسل در زمان نوجوانی به وجود آمده باشد و حجم بیضه کاهش یافته باشد آیا بعد از بلوغ هم کوچک شدن بیضه ادامه پیدا میکند ؟
    ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال خیر می باشد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من واریکوسل درجه 3 دارم میخوام عمل کنم لطفا هزینه ی این عمل را بهم بگین تا بدونم میتونم جورکنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام برای هزینه بایستی حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۷ خرداد ۵ تعداد بازدید: 935 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بخاطر این که وقت میذارید و به سوالات جواب میدین.آقای دکتر خواستم ببینم زالو درمانی تاثیری در بهبودی واریکوسل داره ؟و اگه تاثیر داره در واریس بیضه در کدام قسمت باید زالو قرار داده بشه؟
    ممنون میشم اگ جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۹ بهمن ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      در علم جدید پزشکی اعتقادی به زالودرمانی در درمان واریکوسل وجود ندارد
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط