درمان نعوظ با پروتز آلت تناسلی

در این مقاله مطالعه می کنید:

کاشت پروتز آلت تناسلی (penile prosthesis) به روش جراحی در درمان ناتوانی جنسی و اختلال نعوظ به کار می رود و در بیمارانی درنظر گرفته می شود که به درمان های دارویی پاسخ نداده اند یا در افرادی که ترجیح می دهند تا برای برطرف کردن مشکل خود یک راه حل دائمی را انتخاب می کنند.

در حال حاضر دو نوع ایمپلنت آلت وجود دارد:

۱) پروتزهای قابل باد کردن (inflatable) که در فرم های دوتکه و سه تکه وجود دارد.

پروتز آلت

۲) پروتزهای قابل انعطاف

پروتز آلت

اکثر بیماران، پروتزهای قابل بادکردن سه تکه ای three-piece را ترجیح می دهند چرا که این نوع پروتز بیشتر می تواند نعوظ طبیعی را ایجاد کند. ولی پروتزهای دو تکه ای و پروتزهای انعطاف پذیر هم می توانند نعوظ قابل قبولی را ایجاد کنند.

مطالعات نشان دادند که میزان رضایت مندی در کاشت پروتز آلت در مقایسه با دیگر روش های درمان ناتوانی جنسی بالا می باشد (۹۲ تا ۱۰۰ درصد رضایت مندی در بیمار و ۹۱ تا ۹۵ درصد رضایت مندی در شریک جنسی بیمار).

در مطالعه دیگری دیده شده که میزان نعوظ، انزال، ارگاسم (اوج لذت جنسی)، و رضایت مندی کلی جنسی بیمار یکسال بعد از کاشت پروتز به طور قابل توجهی بالاتر بوده است.

دو عارضه اصلی کاشت پروتز آلت عبارتست از بروز نقص مکانیکی در پروتز که منجر به اختلال در عملکرد آن می شود و دیگری بروز عفونت که می تواند منجر به خارج کردن پروتز از آلت شود.

به طور کلی کاشت پروتز یک راه حل جذاب و موثر در افرادی است که به درمان های دارویی پاسخ نمی دهند. شواهد علمی کافی وجود دارد که به دلیل اثربخشی، ایمنی و رضایتمندی بالا،این روش درمانی را به افرادی که به درمان های کمتر تهاجمی پاسخ نمی دهند توصیه می کند.

پروتز آلت تناسلی

اگر چه در درمان اختلال نعوظ، بهتر آنست که شریک جنسی بیمار هم شرکت کند اما این امر همیشه امکان پذیر نیست. زمانی که تصمیم به کاشت پروتز آلت گرفته می شود مهم است که بیمار را از دیگر درمان های موجود مثل دستگاه وکیوم، استفاده از پروستاگلاندین ها و تزریق اینتراکاورنوزال (تزریق به داخل آلت) و قرص هایی مثل سلدنافیل  تادالافیل و مزایا و معایب هرکدام آگاه باشد.

این بیماران یا به درمان های دارویی مثل سیلدنافیل جواب نداده اند یا کاندید مناسبی برای درمان های خوراکی نیستند. در افرادی که اختلال نعوظ آن ها موقعیتی است (یعنی در یک موقعیت خاص مشکل دارند و در دیگر مواقع نعوظ خوبی دارند)،افرادی که با همسر و شریک جنسی خود مشکل و اختلاف دارند، یا آنهایی که اختلال نعوظ آن ها بطور بالقوه برگشت پذیر هست نبایستی کاشت پروتز آلت انجام شود.

کاشت پروتز با بی حسی نخاعی یا بیهوشی عمومی انجام می شود. شدت و مدت زمان درد بعد از عمل متفاوت بوده و غالبا نیاز به مصرف مسکن ها به مدت یک حداقل یک هفته می باشد.

بیمار باید بداند که پروتز آلت حالت شبیه نعوظ ایجاد می کند. در یک نوع از پروتزهای سه تکه ای هم طول و قطر آلت افزایش یافته و سفت می شود و اندازه آلت تناسلی مرد به اندازه ای نزدیک به نعوظ طبیعی می رسد اما در کل طول آلت کوتاه تر از حد نرمال حین نعوظ می باشد و سر آلت نیز دچار نعوظ نمی شود. اگر فردی می خواهد بداند که بعد از تعبیه پروتز طول نهایی آلت حین نعوظ چقدر می باشد بایستی بداند که میزان طولی که بعد از  کشیدن آلت در حالت شل ایجاد می شود می باشد.

خیلی از مردان با اختلال نعوظ دارای میل جنسی طبیعی بوده و اکثرا ارگاسم(اوج لذت جنسی) و انزال طبیعی دارند. اگر این افراد قبل از کاشت پروتز طبیعی باشند بعد از عمل هم طبیعی خواهند بود ولی اگر مختل باشند بعد از کاشت پروتز هم مختل خواهند بود.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.4/5 - (102 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر شهاب شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 116 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز
    اگر این بیماری در کودکی سه سال در حد دو سه میلیمتر پایین تر از منطقه
    Glandular باشد،آیا نیازی به عمل جراهی هست یا خیر؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      به نظر بنده با توجه به اینکه مشکلی در توان باروری و نیز جهش ادرار حین ادرار کردن ایجاد نمی کند نیازی به عمل نیست
  • تصویر کاربر کوروش شنبه ۹ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر بنده مدتی که متوجه شدم در قسمت پایینی آلتم و نزدیک به بیضه کمی مو رشد کرده است و از آنجایی که بنده امسال قصد ازدواج دارم خواهشمندم بنده را در این زمینه راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۹ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      رویش مو در نواحی از آلت امری طبیعی است و جای نگرانی نداشته و درمانی هم نمی خواهد
  • تصویر کاربر Ali.mo دوشنبه ۴ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 106 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيدجناب دكتر مدت ١ هفته است چندتا برجستگي ريز در زير تنه الت تناسليم مشاهده كردم ، ميخواستم ببينم مشكل خاصي دارن ؟ بنده حدود ٢٠ ماه پيش رابطه داشتمبا تشكر از وقت شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      ظاهر این ضایعات به زگیل نمی خورد ولی شاید بهتر باشد از آن ها نمونه گیری شود
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۴ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    سلام، من دچار انحراف آلت تناسلى هستم، از اول همينطور بوده، درباره روش و هزينه درمان سوال داشتم، آيا نياز به درمان دارد؟ و احتمال ريسك اين عمل چقدر است؟ تصاوير را نيز مى فرستم،
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      میزان انحنا ناچیز هست و نیازی به درمان و اصلاح آن نیست
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 123 مشاهده پرسش
    با سلام
    چندماه پیش اتفاقی ضربه ای به آلتم خورد.زیر دوش آب گرم چون درد داشتم آلت خود را کشیدم.
    لازم به ذکر است هیچ تغییر ظاهری نکرده.بعد از این اتفاق احساس سوزش گاهگاهی در نوک آلت تناسلی خود دارم.گاهی زیاد میشود و گاهی کم.طبق دستور پزشک متخصص آنتی بیوتیک(افلوکسین) مصرف کردم ولی تغییر چندانی نکرد.
    مشکلم چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      گاه ضربه به بافت های بدن باعث آزردگی عصب ها و بافت می شود که آثار آن بصورت درد مدت ها باقی خواهد ماند که بستگی به شدت ضربه و محل آن دارد ولی معمولا در نهایت از بین خواهد رفت. با اینحال برای اطمینان می توان سونوگرافی کرد و از آنتی اکسیدان ها استفاده کرد.
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر