سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله قصد داریم به تاثیرات سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی بپردازیم. درمان سرطان خصوصا درمان سرطان پروستات میتواند از جوانب مختلفی بر زندگی افراد تاثیر گذاشته خصوصا زندگی جنسی. زیرا فعالیت و توانایی برقراری رابطه ی جنسی به عوامل جسمی و روحی زیادی بستگی دارد که قطعا در پروسه ی درمان سرطان پروستات، تحت تاثیر قرار میگیرند. اما این پایان راه نیست. هنگامی که فرد از نظر جنسی تحریک می شود، مغز پیام هایی را به اعصاب آلت تناسلی ارسال می کند.

سپس، اعصاب با افزایش جریان خون رونده به آلت تناسلی سبب سفت شدن آن می شوند. هر عاملی که در عملکرد اعصاب، جریان خون یا میل جنسی تداخل کند، می تواند دستیابی یا حفظ نعوظ را دشوار کند. این وضعیت با نام اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی شناخته می شود. بسیاری از مردان به مشکلات نعوظ مبتلا شده و احتمال بروز این مشکل همگام با افزایش سن بیشتر نیز می شود.

درمان بی میلی و/یا کم توانی جنسی

سرطان پروستات و رابطه زناشویی

در رابطه با تاثیر پروستات در زناشویی باید گفت که سرطان پروستات می تواند زندگی جنسی افراد را از نظر ذهنی، جسمی و عاطفی تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به شرح هر کدام و درمان ان خواهیم پرداخت:

 1_ آثار سرطان پروستات بر ذهن

دانستن ابتلای خود به سرطان می تواند سبب ناراحتی یا اضطراب شده و احساسات فرد را نسبت به رابطه جنسی تغییر دهد.

  2_ عوارض جسمانی سرطان پروستات

روش های درمانی مخصوصا جراحی ممکن است به اعصاب و جریان خون مورد نیاز برای دستیابی به نعوظ آسیب برساند. درمان هورمونی نیز بر میل جنسی فرد تاثیرگذار خواهد بود.

3_ رابطه عاطفی

 مبارزه با سرطان بعلت مشکلات روحی و جسمی که برای فرد ایجاد می کند، می تواند نزدیکی افراد در رابطه عاطفی را دست خوش تغییر قرار داده یا بیمار را از شروع یک رابطه جدید منصرف کند.

درمان سرطان پروستات چگونه بر رابطه جنسی اثر میگذارد؟

برخی درمان های سرطان پروستات می توانند به اعصاب و عروق خونی مورد نیاز برای نعوظ آسیب برسانند. از جمله این درمان ها می توان به جراحی، پرتو درمانی با منبع خارجی، براکی تراپی، سونوگرافی متمرکز شدت بالا و کرایو تراپی (سرما درمانی) اشاره کرد. 

درمان هورمونی می تواند میل به رابطه جنسی را کاهش داده و عدم فعالیت آلت تناسلی نیز به تداخل در عملکرد مناسب آن منجر می شود. این گونه است که سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی ارتباط مستقیمی باهم پیدا میکنند.

سوالات رایج در رابطه با سرطان پروستات:

بیماری های زمینه ای که باعث اختلال نعوظ می شوند.

بیماری های دیگر نیز می توانند سبب بروز مشکلات نعوظ شوند که از جمله آن ها می توان موارد زیر را نام برد:

درمان عدم نعوظ الت

درمان های مختلفی وجود دارند که هر کدام دارای عملکردی متفاوتی هستند. بسته به مشکل زمینه ای و میزان اسیب، میتوانید درمان مناسبی را از بین موارد زیر انتخاب کنید:

بیماری های زمینه ای که باعث اختلال نعوظ می شوند.

1_ درمان دارویی اختلال نعوظ

گروهی از دارو ها به نام مهار کننده های فسفو دی استراز نوع 5، می توانند در رفع مشکلات نعوظ به مردان کمک کنند. در پایین چند نمونه از این دارو ها بیان شده است:

عملکرد این قرص ها پس از گذشت 30 تا 60 دقیقه و تنها در زمان تحریک جنسی نمایان خواهد شد. سیلدنافیل، آوانافیل و واردنافیل را می توان در زمان نیاز مصرف کرد. مدت زمان اثر این دارو ها 4 تا 6 و واردنافیل 8 ساعت است. مدت زمان اثر تادالافیل 36 ساعت بوده و آزادی بیشتری را به افراد می دهد. 

همچنین، امکان دارد پزشک مقادیر کمتر (5 میلی گرم) قرص تادالافیل را به صورت روزانه تجویز کند. افراد باید از مصرف این دسته دارویی به همراه دارو های نیترات خودداری کنند. نیترات ها معمولا جهت درمان مشکلات قلبی و تولید برخی دارو های تفریحی (غیر مجاز) به کار می روند. در صورت ابتلا به مشکلات قلبی یا مصرف نیترات باید تجویز دیگر روش های درمانی را از پزشک خود درخواست کرد.

2_ داروهای تزریقی برای درمان عدم نعوظ

اختلال نعوظ با دارو های تزریقی نیز درمان می شود. از جمله این دارو ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شنیدن نام تزریق ممکن است ناامید کننده به نظر رسد، اما تجربه ی بسیاری از مردان، در استفاده از این دارو ها را چندان بد و دردناک نبوده است. 

📢پزشک یا پرستار نحوه تزریق دارو به دیواره آلت را به بیمار آموزش خواهد داد. 

 

درمان عدم نعوظ

سوزن به کار رفته در این تزریق بسیار نازک خواهد بود. این دارو سبب پر شدن آلت تناسلی از خون و دستیابی به نعوظ ظرف مدت 5 تا 10 دقیقه می شود. نعوظ به دست آمده تا یک ساعت پایداری خواهد داشت.

 3_ پلت ها و پماد های درمان عدم نعوظ در مردان

انوع پلت و پماد داروی آلپروستادیل با نام های موس و ویتاروس در بازار موجود هستند. این موارد عملکردی همچون دارو های تزریقی نداشته اما در صورت عدم تمایل به تزریق جایگزین های مناسبی هستند. داروی پلت یا پماد با استفاده از یک اپلیکاتور (ابزار مخصوص) به داخل مجرای آلت وارد می شود. در صورت تمایل به استفاده از پلت، بهتر است میزراه اندکی مرطوب باشد. 

به همین دلیل قبل از مصرف پلت به بیمار توصیه می شود که ادرار خود را دفع کنند. میزراه، مجرایی است که ادرار را از مثانه به بیرون از بدن هدایت می کند. هر گونه داروی باقی مانده را می توان بر روی آلت مالیده و جهت کمک به جذب دارو آلت را ماساژ داد. 5 تا 10 دقیقه پس از مصرف پلت نعوظ ایجاد شده و تا 1 ساعت ماندگار خواهد بود. شروع اثر پماد می تواند اندکی بیشتر طول بکشد.

4_ پمپ آلت یا وکیوم الت تناسلی

در این روش درمانی با استفاده از یک پمپ مکش و استوانه پلاستیکی جریان خون به سمت آلت تناسلی هدایت شده و نعوظ ایجاد می شود. فرد پس از دستیابی به نعوظ، یک حلقه تنگ کننده به دور پایه آلت تناسلی در انتهای استوانه قرار می دهد تا پس از برداشته شدن پمپ از خروج خون از آلت تناسلی جلوگیری شود. 

دستگاه وکیوم را نباید بیش از 30 دقیقه استفاده کرد. پمپ آلت می تواند روشی مفید جهت دستیابی به نعوظ های مناسب برای دخول باشد. همچنین، در صورت استفاده متداول و فوری این پمپ پس از جراحی می توان طول و قطر آلت تناسلی خود را حفظ کرد.

5_ پروتز آلت تناسلی یا ایمپلنت 

در این روش با استفاده از جراحی یک ایمپلنت در داخل آلت تناسلی مردانه قرار داده می شود. 

در حالی که این روش ممکن است اندکی ترسناک به نظر رسد اما در صورت شکست دیگر روش های درمانی، می تواند گزینه مناسبی برای درمان باشد. ایمپلنت ها دارای 2 نوع هستند:

درمان نعوظ با پروتز آلت تناسلی یا ایمپلنت

1_ ایمپلنت های نیمه سخت آلت را در همه حال مستقیم نگه داشته اما در صورت عدم نیاز می توان آن را به سمت پایین خم کرد.

2_ ایمپلنت های بادی نیز در آلت تناسلی و پمپ آن ها در کیسه بیضه ها جای می گیرد. هنگامی که پمپ فشرده می شود، ایمپلنت پر از آب شده و سبب ایجاد نعوظ می شود. نعوظ بدست آمده تا زمان خالی شدن ایمپلنت از آب پایدار خواهد ماند.

 6_ درمان اختلال نعوظ با هورمون تستوسترون

در فرایند درمان سرطان پروستات اگر دچار اختلال نعوظ شده اید، این امکان وجود دارد که در اثر افت سطح تستوسترون باشد. در چنین حالتی شما می توانید از درمان جایگزینی هورمون تستوسترون استفاده کنید.

7_ سکس درمانی

از آن جایی که دستیابی به نعوظ به افکار و احساسات فرد نیز بستگی دارد رفع هر گونه مشکل یا نگرانی عاطفی نیز می تواند همچون رفع عوامل پزشکی موثر باشد.

دکتر محمد جباری فوق تخصص اورولوژی 

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (93 امتیاز)
  • تصویر کاربر غلامرضا دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت شما بخیر.
    جوان 20 ساله ای هستم که طول آلت تناسلی ام 13 الی 14 سانتی متر هستش. احساس میکنم طول آلت تناسلی ام نسبت به سایر هم دوره ای هام کوچک هستشو از این ترس دارم در آینده دچار مشکل شوم.
    سوال بعدی من در رابطه با این هستش بعضا بیضه سمت راست من به سمت بالا میره و از کیسه خارج میشه و بعضا مجبورم با دست به سر جای قبلی اش برگردونم.
    سوال بعدی من در رابطه با خود ارضایی و رابطه جنسی هستش ایاتفاوتی دارند؟ ضرر داره یا خیر یک توضیح کامل بدید ممنون میشم.آیا خود ارضایی در اینده دچار مشکل میشه یا رابطه جنسی زیاد؟ و اینکهدر لاغری کمک میکنه؟
    چه موادی برا تقویت قوای جنسی کمک میکنه؟ آیا درسته بهترینش گوشت خروس هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      جوان 20 ساله ای هستم که طول آلت تناسلی ام 13 الی 14 سانتی متر هستش. احساس میکنم طول آلت تناسلی ام نسبت به سایر هم دوره ای هام کوچک هستشو از این ترس دارم در آینده دچار مشکل شوم................این سایز نرماله و مشکلی نخواهید داشت
      سوال بعدی من در رابطه با این هستش بعضا بیضه سمت راست من به سمت بالا میره و از کیسه خارج میشه و بعضا مجبورم با دست به سر جای قبلی اش برگردونم..............بدلیل اسپاسم طناب بیضه هست و مشکل و خطری ندارد
      سوال بعدی من در رابطه با خود ارضایی و رابطه جنسی هستش ایاتفاوتی دارند؟ ....................خیلی با هم متفاوت هستند. در رابطهی جنسی خیلی چیزها هست که در خودارضایی نیست
      ضرر داره یا خیر یک توضیح کامل بدید ممنون میشم...............خودارضایی عادت ارضای جنسی شما را تغییر می دهد
      آیا خود ارضایی در اینده دچار مشکل میشه یا رابطه جنسی زیاد؟..............خودارضایی
      و اینکهدر لاغری کمک میکنه؟ ......................بله
      چه موادی برا تقویت قوای جنسی کمک میکنه؟............غذاهایی که طبع گرم دارد
      آیا درسته بهترینش گوشت خروس هست؟............نشنیدم
  • تصویر کاربر کتی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    باسلام
    من الان حدود 1ساله که با یه جوش ریز در ناحیه بغل ران مواجه شدم که به مرور بزرگتر و الان تبدیل به زگیل شده است اسفند 95 به دکتر زنان مراجعه کردم تست پاپسمیر انجام دادم که گفت مشکلی نداری ولی الان قشنگ شبیه زگیل شده
    من الان باید چیکار کنم ؟ با لیزر می شه در مانش کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      عکس بفرست ببینم
  • تصویر کاربر نریمان‌ پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 845 مشاهده پرسش
    به علت محدودیت در تعداد پاسخ (سایت به من اجازه درج پاسخ جدید را نداد)، در سوال قبلی مجبور به درج دوباره سوال شدم: من هرگز در مقامی نیستم که بخوام به شما مطلب جدیدی یاد بدم و اگر از نوشته‌های من اینطور برداشت شده، پوزش می‌خواهم. اصرار من فقط بر این بود که صرفا به ادعای سازنده دارو بسنده نشود و باور کنید که من دچار توهم نشده‌ام. با توجه به اینکه مطالبی که یافت کرده‌ام، به زبان آلمانی (و نه انگلیسی) می‌باشند، سعی می‌کنم که تا 24 ساعت آینده بخشی از آنها را با ذکر منبع اینترنتی و هایلایت و ترجمه بخش‌های مهم برای شما به صورت فایل برای شما بفرستم. البته در این مطالب به صورت مستقیم (و اسما) به مورد نشت وریدی اشاره نشده، بلکه همانطور که عرض کردم به اختلال در نعوظ و ناتوانی جنسی مردان (و افسردگی و عدم توان تمرکز) به طور دائم و یا دراز‌مدت در مردانی که از این دارو استفاده کرده‌اند و بعد آن را قطع کرده‌اند، اشاره شده. آیا لازم است قبل ازآزمایش هورمنی، درخواست کنم که هورمنهای خاصی مورد آزمایش قرار بگیرند؟ اجازه دارم نتیجه آن آزمایش را برای شما بفرستم و از نظر شما نیز بهره‌مند شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      هورمون های جنسی که مهم ترین ان تستوسترون و پرولاکتین هست
    2. تصویر کاربر نریمان‌ سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      با سلام مجدد. من امشب دو تا از مطالبی را که قبلا عرض کرده بودم ترجمه کردم و همراه منبع و متن اصلی برای شما می فرستم. البته مطالب فراوانی در اینترنت در این زمینه یافت می شوند، اما بنده به علت سرعت کم در امر ترجمه به دو مطلب بسنده کردم. خوشحال میشم اگر نظر تخصصی شما را در این زمینه بدونم.
      به طور کل سوال من این است که آیا امید به بهبود مشکلی که بیش از 7 سال است با آن دست و پنجه نرم میکنم هست یا خیر (چون اگر قرار بود اثرات جانبی از بین بروند، تا حالا از بین رفته بودند). اگر ایمیلی در اختیار من قرار بدید، می توانم تا چند روز آینده نتیجه آزمایش هورمنم را برای شما بفرستم.
      با سپاس
    3. تصویر کاربر نریمان‌ سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      ظاهرا فایل ها در سایت آپلود نمی شوند.
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      ممنون از زحمتی که کشیدید ولی در هیچکدام از این مقالات این رابطه ی علت و معلولی و مکانیسم ماندگاری اثرات فیناستراید مشخص نشده لذا به نظر من بعنوان پزشک قابل استناد نیست البته این یه بحث علمی است و و من تعصبی روی این قضیه ندارم ولی قاعدتا بایستی مکانیسم ماندگاریش مشخص شود وگرنه شاید عوامل دیگری در بروز این مشکل دخیل باشند ولی به اشتباه به فیناسرتاید نسبت داده می شود.
      از طریق همین سایت می توانید از طریق همین سایت می توانید نتیجه ی آزمایشات را ارسال کنید در ضمن dihydrotestosterone را نیز اندازه گیری کنید
    5. تصویر کاربر نریمان‌ چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      با سلام مجدد. من دامنه جستجوهای خود را برای علت و درمان مشکل خود جستو دادم و به مفهوم پست فیناستیراید سیندروم که فکر کنم ترجمه فارسی آن سندرم پس از فیناستراید باشد این مفهوم برای اثرات فیناستیراید بر روی بیمارانی که بعداز قطع این دارو دچار آن شده اند استفاده میشود. با توجه به اینکه این سندروم فقط چند سال است که شناخته شده، علم پزشکی هنوز جواب قطعی برای دلیل ماندگاری جوانب جانبی آن ندارد اما نظریه هایی وجود دارد که من سعی می کنم مقدار کوتاهی از آن را ترجمه کنم (البته با توجه به اینکه اصطلاحات پزشکی زیادی به کار رفته، برای من کار سختی است):
      از آنجایی که بیماران مبتلا به این مریضی اندازه هورمون تستوسترون آنها عادی و یا بیشتر از میانگین است و مقدار استروژن آنها عادی و یا کمتر از میانگین می باشد، اما هیپوگنادیسم در آنها دیده می شود، باعث می شود حدس زده شود که این بیماران به عدم حساسیت به آندروژن مبتلا شده اند. دلیل این وضعیت اینگونه می تواند باشد که کاهش هورمون دی اچ دی به 32 تا 94 درصد کمتر از حد عادی، در زمان استفاده از این دارو باعث می شود که حساسیت بیش از حد به گیرنده آندروژن اتفاق بی افتد. بعداز قطع این دارو مقدار دی اچ دی دوباره به حد عادی برمی گردد. این افزایش سریع هورمون دی اچ دی در عرض چند روز و همچنین حساسیت همزمان و بیش از حد به گیرنده آندروژن باعث می شود که تولید پروتئین بیش از اندازه سیگنال گیرنده آندروژن به وجود بیاید. این اتفاقا باعث به ودجود آمدن یک مکانیسم خود تنظیمی می شوند که تولید پروتئین سیگنال گیرنده آندروژن قطع می شود. از آنجایی که این قطع تولید دائمی است تغییر اپی ژنتیک احتمال میرود.

      منبع:
      https://de.wikipedia.org/wiki/Post-Finasteride_Syndrome

      تا امروز هیچ راهی برای درمان این بیماری یاقت نشده است. و من در فورومهای اینترنتی با پست افرادی برخود می کنم که بین 1 تا 14 سال است که از این بیماری رنج می برند.
      با جستوجوی این کلمه در اینترنت می تواند مطالب زیادی یافت کنید: post finasterid syndrom
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام مجدد
      ممنون از مطالبی که ارسال کردید نمی دونم چی بگم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Mehdi دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام دکتر،
    یکی دو روزه بیضه سمت چپم درد گرفته و دست که می زنم یه برجستگی خیلی کوچیک حس می کنم که الان کوچیک تر شده ولی با دست زدن مجددا درد می گیره. 31 سالمه و می خواستم بدونم به دکتر مراجعه کنم یا با استراحت خوب می شه و یا دلیلش چی می تونه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      اگر درد رو به افزایش بوده بهتره معاینه و سونوگرافی انجام دهید
  • تصویر کاربر بتول دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    جناب دکتر من ازیه روستای دورافتاده توی استان چهارمحال وبختیاری هستم شوهرم متولد 63 باوضعیت جسمانی نرمال است ولی مشکل زود انزالی داره ولی حاضرنیست دکتر بره وبه خاطر این روبه تریاک و مواد مخدر اورده وداره زندگی را نابود میکنه کاری هم ازدست من برنمیاد توراخدا کمکم کنین تا هم ازشر تریاک راحت بشه هم زود انزالی واون فقط به خاطر زود انزالی تریاک میکشه و روز به روز بیشتر دراین منجلاب فرو میره تورا خدا کمکم کنینتا شوهرم خوب بشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      زودانزالی درمان قطعی ندارد ولی با درواروهایی مثل بیحس کننده های موضعی و قرص هایی مثل پاروکستین 20 میلی یا سرترالین 50 میلی( بصورت دائمی و روزانه یک عدد یا اینکه 6 ساعت قبل از نزدیکی)، می توان آن را کنترل کرد ولی تا زمانی که دارو مصرف می کنید موثر است و با قطع دارو مشکل مجددا ظاهر می شود
      اسپری لیدوکائین 10% یا کرم زایلا-پی یکی از این داروهاست. 20 تا 25 دقیقه قبل از مقاربت و حتی قبل از سفت شدن آلت به کلاهک آلت و زیر آن و یا کلاهک به اضافه نیمه انتهایی آلت یا تمام آلت بزنید(بر حسب شدت زود انزالی و میزان سفتی آلت). حتما بعد از احساس بی حسی و قبل از شروع روابط جنسی آلت خود را بشورید.
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد آقای دکتر تشخیص شما پروستات باکتریایی مزمن هست برای من مایکوپلاسمای ژنیتال و اکولای و کاندیدا کشت شده
    در مورد مایکوپلاسما آزیترومایسین و داکسیسایکلین چقدر بخورم؟آیا میشه آزیترومایسین رو طولانی مصرف کرد؟
    موکسیفلاکساسین هم با داکسیسایکلین خوردم ۲ روز ولی برگشت
    آیا افلوکساسین طولانی مدت فایده ای داره؟
    و در مورد کاندیدا هم فنوکونازول چند و چه مدت بخورم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)

      سلام

      درمان پروستاتیت باکتریایی مزمن که شامل مایکوپلاسما ژنیتال، اشرشیا کلی (E. coli)، و کاندیدا باشد، نیاز به رویکردی ترکیبی دارد. چون عفونت مزمن است، درمان باید طولانی‌مدت و مؤثر باشد.

      مایکوپلاسما ژنیتال مقاومت بالایی به برخی آنتی‌بیوتیک‌ها دارد. معمولاً گزینه‌های درمانی شامل موارد زیر است:

      الف) داکسی‌سایکلین100 میلی‌گرم دو بار در روز، به مدت 14 روزم ؤثر است اما در برخی موارد ممکن است کافی نباشد.

      ب) آزیترومایسین1 گرم (1000 میلی‌گرم) یک‌باره در روز اولس پس 500 میلی‌گرم روزانه برای 3-4 روز بعد مصرف طولانی‌مدت (مثلاً چند هفته) توصیه نمی‌شود، چون مقاومت ایجاد می‌کند.

      ج) اگر داکسی و آزیترومایسین جواب ندادند → موکسی‌فلوکساسین (Moxifloxacin) 400 میلی‌گرم روزانه برای 10 تا 14 روز اگر قبلاً دو روز مصرف کرده‌اید و جواب نداده، شاید نیاز باشد دوره را کامل کنید.

      2. E. coli در پروستاتیت مزمن به درمان مقاوم است، اما برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مؤثرند:

      الف) افلوکساسین (Ofloxacin)

      400 میلی‌گرم دو بار در روز، حداقل برای 4 تا 6 هفته

      می‌تواند مفید باشد، اما باید از حساسیت باکتری به این دارو اطمینان حاصل شود.

      ب) گزینه‌های جایگزین (در صورت مقاومت):

      سیپروفلوکساسین 500 میلی‌گرم دو بار در روز برای 4 تا 6 هفته

      لووفلوکساسین 500 میلی‌گرم روزانه برای 4 تا 6 هفته

      3. درمان کاندیدا

      کاندیدا در مردان معمولاً در اثر استفاده طولانی‌مدت از آنتی‌بیوتیک‌ها ایجاد می‌شود. فلوکونازول (Fluconazole) بهترین درمان است:

      دوز استاندارد: 150 میلی‌گرم یک‌بار در هفته، به مدت 2 تا 4 هفته در موارد شدیدتر: 100 میلی‌گرم روزانه برای 7 تا 14 روز

      نکته: در کنار فلوکونازول، پروبیوتیک (مثلاً ماست پروبیوتیک یا مکمل لاکتوباسیلوس) مصرف کنید تا از رشد مجدد قارچ جلوگیری شود.

      اگر بعد از تکمیل درمان علائم باقی ماند، نیاز به بررسی‌های بیشتر (مثلاً کشت ترشحات پروستات و بررسی مقاومت دارویی) خواهید داشت.

       

  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۶ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2477 مشاهده پرسش
    سلام.من حدود ۹ ماه پیش بعداز یک ارتباط جنسی یک هفته بعد دچار سوزش مجاری ادرار و تکرر ادرار شدم.موقع انزال هم سوزش و درد الت تناسلی داشتم.قسمت نوک التم(محل خروج ادرار)هم همیشه سوزش دارم.بعد از مدتی کم و زیاد میشد و پیش دکتر عمومی رفتم که ی سری دارو داد ک بهتر شدم اما بر گشت داشت.۴ یا ۵ ماه بعد پیش ۲ متخصص رفتم ک یکی سنگ کلیه تشخیص داد و یکی التهاب پروستات.الان حدود ۳ ماهه ک با تشخیص دکتر پروستات سفیکسیم۲۰۰ و ویتامین E و دیکلوفناک ۲۵ مصرف میکنم و گفته باید ۱۸ ماه مصرف کنم.الان بهتر شدم اما علایمم هست.ب طوری
    ک بعضی روزا ب حدی سوزش دارم که اذیتم میکنه.وقتی روی صندلی میشینم داخل دلم سوزن سوزن میشه.الانم چند روزی هست که کلیه هام تیر میکشن.کلیه سمت چپم بیشتر تیر میکشه و تیر کشیدن تا بیًضه چپم ادامه پیدا میکنه.سوال: ۱) مگه زمان درمان پروستات ۳ ماهه نیست.پس چرا دکتر به من گفته ۱۸ ماه باید مصرف کنم؟
    ۲(ایا با این علایم از کلیه که گفتم امکام داره سنگ کلیه هم داشته باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      ۱) مگه زمان درمان پروستات ۳ ماهه نیست.پس چرا دکتر به من گفته ۱۸ ماه باید مصرف کنم؟.....................معمولا ۳ تا ۶ ماه دوره ی درمانی است
      ۲(ایا با این علایم از کلیه که گفتم امکام داره سنگ کلیه هم داشته باشم؟..........................احتمالش هست لذا بهتره سونوگرافی از کلیه ها انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط