سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله قصد داریم به تاثیرات سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی بپردازیم. درمان سرطان خصوصا درمان سرطان پروستات میتواند از جوانب مختلفی بر زندگی افراد تاثیر گذاشته خصوصا زندگی جنسی. زیرا فعالیت و توانایی برقراری رابطه ی جنسی به عوامل جسمی و روحی زیادی بستگی دارد که قطعا در پروسه ی درمان سرطان پروستات، تحت تاثیر قرار میگیرند. اما این پایان راه نیست. هنگامی که فرد از نظر جنسی تحریک می شود، مغز پیام هایی را به اعصاب آلت تناسلی ارسال می کند.

سپس، اعصاب با افزایش جریان خون رونده به آلت تناسلی سبب سفت شدن آن می شوند. هر عاملی که در عملکرد اعصاب، جریان خون یا میل جنسی تداخل کند، می تواند دستیابی یا حفظ نعوظ را دشوار کند. این وضعیت با نام اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی شناخته می شود. بسیاری از مردان به مشکلات نعوظ مبتلا شده و احتمال بروز این مشکل همگام با افزایش سن بیشتر نیز می شود.

درمان بی میلی و/یا کم توانی جنسی

سرطان پروستات و رابطه زناشویی

در رابطه با تاثیر پروستات در زناشویی باید گفت که سرطان پروستات می تواند زندگی جنسی افراد را از نظر ذهنی، جسمی و عاطفی تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به شرح هر کدام و درمان ان خواهیم پرداخت:

 1_ آثار سرطان پروستات بر ذهن

دانستن ابتلای خود به سرطان می تواند سبب ناراحتی یا اضطراب شده و احساسات فرد را نسبت به رابطه جنسی تغییر دهد.

  2_ عوارض جسمانی سرطان پروستات

روش های درمانی مخصوصا جراحی ممکن است به اعصاب و جریان خون مورد نیاز برای دستیابی به نعوظ آسیب برساند. درمان هورمونی نیز بر میل جنسی فرد تاثیرگذار خواهد بود.

3_ رابطه عاطفی

 مبارزه با سرطان بعلت مشکلات روحی و جسمی که برای فرد ایجاد می کند، می تواند نزدیکی افراد در رابطه عاطفی را دست خوش تغییر قرار داده یا بیمار را از شروع یک رابطه جدید منصرف کند.

درمان سرطان پروستات چگونه بر رابطه جنسی اثر میگذارد؟

برخی درمان های سرطان پروستات می توانند به اعصاب و عروق خونی مورد نیاز برای نعوظ آسیب برسانند. از جمله این درمان ها می توان به جراحی، پرتو درمانی با منبع خارجی، براکی تراپی، سونوگرافی متمرکز شدت بالا و کرایو تراپی (سرما درمانی) اشاره کرد. 

درمان هورمونی می تواند میل به رابطه جنسی را کاهش داده و عدم فعالیت آلت تناسلی نیز به تداخل در عملکرد مناسب آن منجر می شود. این گونه است که سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی ارتباط مستقیمی باهم پیدا میکنند.

سوالات رایج در رابطه با سرطان پروستات:

بیماری های زمینه ای که باعث اختلال نعوظ می شوند.

بیماری های دیگر نیز می توانند سبب بروز مشکلات نعوظ شوند که از جمله آن ها می توان موارد زیر را نام برد:

درمان عدم نعوظ الت

درمان های مختلفی وجود دارند که هر کدام دارای عملکردی متفاوتی هستند. بسته به مشکل زمینه ای و میزان اسیب، میتوانید درمان مناسبی را از بین موارد زیر انتخاب کنید:

بیماری های زمینه ای که باعث اختلال نعوظ می شوند.

1_ درمان دارویی اختلال نعوظ

گروهی از دارو ها به نام مهار کننده های فسفو دی استراز نوع 5، می توانند در رفع مشکلات نعوظ به مردان کمک کنند. در پایین چند نمونه از این دارو ها بیان شده است:

عملکرد این قرص ها پس از گذشت 30 تا 60 دقیقه و تنها در زمان تحریک جنسی نمایان خواهد شد. سیلدنافیل، آوانافیل و واردنافیل را می توان در زمان نیاز مصرف کرد. مدت زمان اثر این دارو ها 4 تا 6 و واردنافیل 8 ساعت است. مدت زمان اثر تادالافیل 36 ساعت بوده و آزادی بیشتری را به افراد می دهد. 

همچنین، امکان دارد پزشک مقادیر کمتر (5 میلی گرم) قرص تادالافیل را به صورت روزانه تجویز کند. افراد باید از مصرف این دسته دارویی به همراه دارو های نیترات خودداری کنند. نیترات ها معمولا جهت درمان مشکلات قلبی و تولید برخی دارو های تفریحی (غیر مجاز) به کار می روند. در صورت ابتلا به مشکلات قلبی یا مصرف نیترات باید تجویز دیگر روش های درمانی را از پزشک خود درخواست کرد.

2_ داروهای تزریقی برای درمان عدم نعوظ

اختلال نعوظ با دارو های تزریقی نیز درمان می شود. از جمله این دارو ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شنیدن نام تزریق ممکن است ناامید کننده به نظر رسد، اما تجربه ی بسیاری از مردان، در استفاده از این دارو ها را چندان بد و دردناک نبوده است. 

📢پزشک یا پرستار نحوه تزریق دارو به دیواره آلت را به بیمار آموزش خواهد داد. 

 

درمان عدم نعوظ

سوزن به کار رفته در این تزریق بسیار نازک خواهد بود. این دارو سبب پر شدن آلت تناسلی از خون و دستیابی به نعوظ ظرف مدت 5 تا 10 دقیقه می شود. نعوظ به دست آمده تا یک ساعت پایداری خواهد داشت.

 3_ پلت ها و پماد های درمان عدم نعوظ در مردان

انوع پلت و پماد داروی آلپروستادیل با نام های موس و ویتاروس در بازار موجود هستند. این موارد عملکردی همچون دارو های تزریقی نداشته اما در صورت عدم تمایل به تزریق جایگزین های مناسبی هستند. داروی پلت یا پماد با استفاده از یک اپلیکاتور (ابزار مخصوص) به داخل مجرای آلت وارد می شود. در صورت تمایل به استفاده از پلت، بهتر است میزراه اندکی مرطوب باشد. 

به همین دلیل قبل از مصرف پلت به بیمار توصیه می شود که ادرار خود را دفع کنند. میزراه، مجرایی است که ادرار را از مثانه به بیرون از بدن هدایت می کند. هر گونه داروی باقی مانده را می توان بر روی آلت مالیده و جهت کمک به جذب دارو آلت را ماساژ داد. 5 تا 10 دقیقه پس از مصرف پلت نعوظ ایجاد شده و تا 1 ساعت ماندگار خواهد بود. شروع اثر پماد می تواند اندکی بیشتر طول بکشد.

4_ پمپ آلت یا وکیوم الت تناسلی

در این روش درمانی با استفاده از یک پمپ مکش و استوانه پلاستیکی جریان خون به سمت آلت تناسلی هدایت شده و نعوظ ایجاد می شود. فرد پس از دستیابی به نعوظ، یک حلقه تنگ کننده به دور پایه آلت تناسلی در انتهای استوانه قرار می دهد تا پس از برداشته شدن پمپ از خروج خون از آلت تناسلی جلوگیری شود. 

دستگاه وکیوم را نباید بیش از 30 دقیقه استفاده کرد. پمپ آلت می تواند روشی مفید جهت دستیابی به نعوظ های مناسب برای دخول باشد. همچنین، در صورت استفاده متداول و فوری این پمپ پس از جراحی می توان طول و قطر آلت تناسلی خود را حفظ کرد.

5_ پروتز آلت تناسلی یا ایمپلنت 

در این روش با استفاده از جراحی یک ایمپلنت در داخل آلت تناسلی مردانه قرار داده می شود. 

در حالی که این روش ممکن است اندکی ترسناک به نظر رسد اما در صورت شکست دیگر روش های درمانی، می تواند گزینه مناسبی برای درمان باشد. ایمپلنت ها دارای 2 نوع هستند:

درمان نعوظ با پروتز آلت تناسلی یا ایمپلنت

1_ ایمپلنت های نیمه سخت آلت را در همه حال مستقیم نگه داشته اما در صورت عدم نیاز می توان آن را به سمت پایین خم کرد.

2_ ایمپلنت های بادی نیز در آلت تناسلی و پمپ آن ها در کیسه بیضه ها جای می گیرد. هنگامی که پمپ فشرده می شود، ایمپلنت پر از آب شده و سبب ایجاد نعوظ می شود. نعوظ بدست آمده تا زمان خالی شدن ایمپلنت از آب پایدار خواهد ماند.

 6_ درمان اختلال نعوظ با هورمون تستوسترون

در فرایند درمان سرطان پروستات اگر دچار اختلال نعوظ شده اید، این امکان وجود دارد که در اثر افت سطح تستوسترون باشد. در چنین حالتی شما می توانید از درمان جایگزینی هورمون تستوسترون استفاده کنید.

7_ سکس درمانی

از آن جایی که دستیابی به نعوظ به افکار و احساسات فرد نیز بستگی دارد رفع هر گونه مشکل یا نگرانی عاطفی نیز می تواند همچون رفع عوامل پزشکی موثر باشد.

دکتر محمد جباری فوق تخصص اورولوژی 

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (89 امتیاز)
  • تصویر کاربر حیدری پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام

    اقای دکتر

    بنده اواخر اسفند 92 عمل ارکیوپکسی دو طرفه انجام دادم که قبل عمل , ازمایش هورمون انجام دادم ونتایج ان را دارم.
    بعد از عمل هر دو بیضه پایین امد ولی روز به روز کوچیک شده . بیضه سمت راست کوچیکتر و در حد از بین رفته است.
    بنده هیچ دارویی مصرف نکردم .ولی حدود 40 روز است که در ادرارم خون میباشد و بنده سی تی اسکن کلیه و مجاری ادرار انجام دادم که مدارک موجود در صورت نیاز ارسال کردد.
    قبل از عمل بنده ورزش سنگین انجام میدادم ولی بعد عمل بدنم همیشه خسته وکوفته است.
    حجم اب منی بنده تا یکماه بعد عمل عادی بود ولی بعد یکماه حجم ان خیلی خیلی کم شد و هم چنین بنده میل جنسیم هم خیلی خیلی کم شده است.
    والان همیشه خسته و بی حوصله هستم.
    لطفا بنده را راهنمایی نمایید که باید چه کنم.

    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خون در ادرار ارتباطی با عمل شما ندارد. بهتره سونوگرافی از بیضه ها کرده و آنرا با سونوی قبل از عمل مقایسه کنید و آزمایش هورمون های جنسی را انجام دهید
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر آیا عوارضی که تو اینترنت در مورد قرص سیلدنافیل نوشته راسته؟نوشته بود باعث سکته قلبی میشه ؟باعث از دست دادن شنوایی میشه؟باعث تاری دید میشه؟ لطفا راهنمایی کنید .آیا استفاده از این قرص محدودیت سنی داره یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      در افرادی که بیماری قلبی دارند بایستی با احتیاط مصرف شود. در مصرف آن به حداقل دوز داور بسنده شود. دیگر عوارض گذار و موقتی است
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کسی که مشکل قلبی داره ونمیتونه از قرص سیلدنافیل استفاده کنه برای نعوذ کامل راهی دیگه نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      از وکیوم هم می شود استفاده کرد
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ممنون ازسایت خوبتون .یه سوالی دارم وقتی آلتم نعوذ پیدا می کنه از ابتدای گوشت زیر شکمم تا سر آلتم 13سانته ولی وقتی چربی زیر شکمم رو فشار میدم تا به استخوان میرسه وتا سر آلت اندازه میگیرم 15سانته کدام اندازه واقعیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      15 سانت واقعی هست
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۳ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    با سلام.پسری 28 ساله هستم که تازه نامزد کرده ام.تنها یکبار در سن 15 سالگی در خواب محتلم شده ام و تاکنون هیچ رابطه جنسی نداشته ام. با وجود اینکه خواب جنسی می بینم ولی در هنگام بیدار شدن فقط حالت نعوظ وجود دارد و منی خارج نشده است. آیا مبتلا به اختلالات جنسی و ناباروری هستم و در آینده در دخول و انزال مشکل خواهم داشت یا مشکل بچه دار شدن دارم؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۳ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      البته این شرایطی که شما می فرمائید غیر طبیعی است ولی الان که نامزد هستید زمان مناسبی است برای محک زدن وضعیت خودتان
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد آقای دکتر تشخیص شما پروستات باکتریایی مزمن هست برای من مایکوپلاسمای ژنیتال و اکولای و کاندیدا کشت شده
    در مورد مایکوپلاسما آزیترومایسین و داکسیسایکلین چقدر بخورم؟آیا میشه آزیترومایسین رو طولانی مصرف کرد؟
    موکسیفلاکساسین هم با داکسیسایکلین خوردم ۲ روز ولی برگشت
    آیا افلوکساسین طولانی مدت فایده ای داره؟
    و در مورد کاندیدا هم فنوکونازول چند و چه مدت بخورم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)

      سلام

      درمان پروستاتیت باکتریایی مزمن که شامل مایکوپلاسما ژنیتال، اشرشیا کلی (E. coli)، و کاندیدا باشد، نیاز به رویکردی ترکیبی دارد. چون عفونت مزمن است، درمان باید طولانی‌مدت و مؤثر باشد.

      مایکوپلاسما ژنیتال مقاومت بالایی به برخی آنتی‌بیوتیک‌ها دارد. معمولاً گزینه‌های درمانی شامل موارد زیر است:

      الف) داکسی‌سایکلین100 میلی‌گرم دو بار در روز، به مدت 14 روزم ؤثر است اما در برخی موارد ممکن است کافی نباشد.

      ب) آزیترومایسین1 گرم (1000 میلی‌گرم) یک‌باره در روز اولس پس 500 میلی‌گرم روزانه برای 3-4 روز بعد مصرف طولانی‌مدت (مثلاً چند هفته) توصیه نمی‌شود، چون مقاومت ایجاد می‌کند.

      ج) اگر داکسی و آزیترومایسین جواب ندادند → موکسی‌فلوکساسین (Moxifloxacin) 400 میلی‌گرم روزانه برای 10 تا 14 روز اگر قبلاً دو روز مصرف کرده‌اید و جواب نداده، شاید نیاز باشد دوره را کامل کنید.

      2. E. coli در پروستاتیت مزمن به درمان مقاوم است، اما برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مؤثرند:

      الف) افلوکساسین (Ofloxacin)

      400 میلی‌گرم دو بار در روز، حداقل برای 4 تا 6 هفته

      می‌تواند مفید باشد، اما باید از حساسیت باکتری به این دارو اطمینان حاصل شود.

      ب) گزینه‌های جایگزین (در صورت مقاومت):

      سیپروفلوکساسین 500 میلی‌گرم دو بار در روز برای 4 تا 6 هفته

      لووفلوکساسین 500 میلی‌گرم روزانه برای 4 تا 6 هفته

      3. درمان کاندیدا

      کاندیدا در مردان معمولاً در اثر استفاده طولانی‌مدت از آنتی‌بیوتیک‌ها ایجاد می‌شود. فلوکونازول (Fluconazole) بهترین درمان است:

      دوز استاندارد: 150 میلی‌گرم یک‌بار در هفته، به مدت 2 تا 4 هفته در موارد شدیدتر: 100 میلی‌گرم روزانه برای 7 تا 14 روز

      نکته: در کنار فلوکونازول، پروبیوتیک (مثلاً ماست پروبیوتیک یا مکمل لاکتوباسیلوس) مصرف کنید تا از رشد مجدد قارچ جلوگیری شود.

      اگر بعد از تکمیل درمان علائم باقی ماند، نیاز به بررسی‌های بیشتر (مثلاً کشت ترشحات پروستات و بررسی مقاومت دارویی) خواهید داشت.

       

  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۶ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2263 مشاهده پرسش
    سلام.من حدود ۹ ماه پیش بعداز یک ارتباط جنسی یک هفته بعد دچار سوزش مجاری ادرار و تکرر ادرار شدم.موقع انزال هم سوزش و درد الت تناسلی داشتم.قسمت نوک التم(محل خروج ادرار)هم همیشه سوزش دارم.بعد از مدتی کم و زیاد میشد و پیش دکتر عمومی رفتم که ی سری دارو داد ک بهتر شدم اما بر گشت داشت.۴ یا ۵ ماه بعد پیش ۲ متخصص رفتم ک یکی سنگ کلیه تشخیص داد و یکی التهاب پروستات.الان حدود ۳ ماهه ک با تشخیص دکتر پروستات سفیکسیم۲۰۰ و ویتامین E و دیکلوفناک ۲۵ مصرف میکنم و گفته باید ۱۸ ماه مصرف کنم.الان بهتر شدم اما علایمم هست.ب طوری
    ک بعضی روزا ب حدی سوزش دارم که اذیتم میکنه.وقتی روی صندلی میشینم داخل دلم سوزن سوزن میشه.الانم چند روزی هست که کلیه هام تیر میکشن.کلیه سمت چپم بیشتر تیر میکشه و تیر کشیدن تا بیًضه چپم ادامه پیدا میکنه.سوال: ۱) مگه زمان درمان پروستات ۳ ماهه نیست.پس چرا دکتر به من گفته ۱۸ ماه باید مصرف کنم؟
    ۲(ایا با این علایم از کلیه که گفتم امکام داره سنگ کلیه هم داشته باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      ۱) مگه زمان درمان پروستات ۳ ماهه نیست.پس چرا دکتر به من گفته ۱۸ ماه باید مصرف کنم؟.....................معمولا ۳ تا ۶ ماه دوره ی درمانی است
      ۲(ایا با این علایم از کلیه که گفتم امکام داره سنگ کلیه هم داشته باشم؟..........................احتمالش هست لذا بهتره سونوگرافی از کلیه ها انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط