سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله قصد داریم به تاثیرات سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی بپردازیم. درمان سرطان خصوصا درمان سرطان پروستات میتواند از جوانب مختلفی بر زندگی افراد تاثیر گذاشته خصوصا زندگی جنسی. زیرا فعالیت و توانایی برقراری رابطه ی جنسی به عوامل جسمی و روحی زیادی بستگی دارد که قطعا در پروسه ی درمان سرطان پروستات، تحت تاثیر قرار میگیرند. اما این پایان راه نیست. هنگامی که فرد از نظر جنسی تحریک می شود، مغز پیام هایی را به اعصاب آلت تناسلی ارسال می کند.

سپس، اعصاب با افزایش جریان خون رونده به آلت تناسلی سبب سفت شدن آن می شوند. هر عاملی که در عملکرد اعصاب، جریان خون یا میل جنسی تداخل کند، می تواند دستیابی یا حفظ نعوظ را دشوار کند. این وضعیت با نام اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی شناخته می شود. بسیاری از مردان به مشکلات نعوظ مبتلا شده و احتمال بروز این مشکل همگام با افزایش سن بیشتر نیز می شود.

درمان بی میلی و/یا کم توانی جنسی

سرطان پروستات و رابطه زناشویی

در رابطه با تاثیر پروستات در زناشویی باید گفت که سرطان پروستات می تواند زندگی جنسی افراد را از نظر ذهنی، جسمی و عاطفی تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به شرح هر کدام و درمان ان خواهیم پرداخت:

 1_ آثار سرطان پروستات بر ذهن

دانستن ابتلای خود به سرطان می تواند سبب ناراحتی یا اضطراب شده و احساسات فرد را نسبت به رابطه جنسی تغییر دهد.

  2_ عوارض جسمانی سرطان پروستات

روش های درمانی مخصوصا جراحی ممکن است به اعصاب و جریان خون مورد نیاز برای دستیابی به نعوظ آسیب برساند. درمان هورمونی نیز بر میل جنسی فرد تاثیرگذار خواهد بود.

3_ رابطه عاطفی

 مبارزه با سرطان بعلت مشکلات روحی و جسمی که برای فرد ایجاد می کند، می تواند نزدیکی افراد در رابطه عاطفی را دست خوش تغییر قرار داده یا بیمار را از شروع یک رابطه جدید منصرف کند.

درمان سرطان پروستات چگونه بر رابطه جنسی اثر میگذارد؟

برخی درمان های سرطان پروستات می توانند به اعصاب و عروق خونی مورد نیاز برای نعوظ آسیب برسانند. از جمله این درمان ها می توان به جراحی، پرتو درمانی با منبع خارجی، براکی تراپی، سونوگرافی متمرکز شدت بالا و کرایو تراپی (سرما درمانی) اشاره کرد. 

درمان هورمونی می تواند میل به رابطه جنسی را کاهش داده و عدم فعالیت آلت تناسلی نیز به تداخل در عملکرد مناسب آن منجر می شود. این گونه است که سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی ارتباط مستقیمی باهم پیدا میکنند.

سوالات رایج در رابطه با سرطان پروستات:

بیماری های زمینه ای که باعث اختلال نعوظ می شوند.

بیماری های دیگر نیز می توانند سبب بروز مشکلات نعوظ شوند که از جمله آن ها می توان موارد زیر را نام برد:

درمان عدم نعوظ الت

درمان های مختلفی وجود دارند که هر کدام دارای عملکردی متفاوتی هستند. بسته به مشکل زمینه ای و میزان اسیب، میتوانید درمان مناسبی را از بین موارد زیر انتخاب کنید:

بیماری های زمینه ای که باعث اختلال نعوظ می شوند.

1_ درمان دارویی اختلال نعوظ

گروهی از دارو ها به نام مهار کننده های فسفو دی استراز نوع 5، می توانند در رفع مشکلات نعوظ به مردان کمک کنند. در پایین چند نمونه از این دارو ها بیان شده است:

عملکرد این قرص ها پس از گذشت 30 تا 60 دقیقه و تنها در زمان تحریک جنسی نمایان خواهد شد. سیلدنافیل، آوانافیل و واردنافیل را می توان در زمان نیاز مصرف کرد. مدت زمان اثر این دارو ها 4 تا 6 و واردنافیل 8 ساعت است. مدت زمان اثر تادالافیل 36 ساعت بوده و آزادی بیشتری را به افراد می دهد. 

همچنین، امکان دارد پزشک مقادیر کمتر (5 میلی گرم) قرص تادالافیل را به صورت روزانه تجویز کند. افراد باید از مصرف این دسته دارویی به همراه دارو های نیترات خودداری کنند. نیترات ها معمولا جهت درمان مشکلات قلبی و تولید برخی دارو های تفریحی (غیر مجاز) به کار می روند. در صورت ابتلا به مشکلات قلبی یا مصرف نیترات باید تجویز دیگر روش های درمانی را از پزشک خود درخواست کرد.

2_ داروهای تزریقی برای درمان عدم نعوظ

اختلال نعوظ با دارو های تزریقی نیز درمان می شود. از جمله این دارو ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شنیدن نام تزریق ممکن است ناامید کننده به نظر رسد، اما تجربه ی بسیاری از مردان، در استفاده از این دارو ها را چندان بد و دردناک نبوده است. 

📢پزشک یا پرستار نحوه تزریق دارو به دیواره آلت را به بیمار آموزش خواهد داد. 

 

درمان عدم نعوظ

سوزن به کار رفته در این تزریق بسیار نازک خواهد بود. این دارو سبب پر شدن آلت تناسلی از خون و دستیابی به نعوظ ظرف مدت 5 تا 10 دقیقه می شود. نعوظ به دست آمده تا یک ساعت پایداری خواهد داشت.

 3_ پلت ها و پماد های درمان عدم نعوظ در مردان

انوع پلت و پماد داروی آلپروستادیل با نام های موس و ویتاروس در بازار موجود هستند. این موارد عملکردی همچون دارو های تزریقی نداشته اما در صورت عدم تمایل به تزریق جایگزین های مناسبی هستند. داروی پلت یا پماد با استفاده از یک اپلیکاتور (ابزار مخصوص) به داخل مجرای آلت وارد می شود. در صورت تمایل به استفاده از پلت، بهتر است میزراه اندکی مرطوب باشد. 

به همین دلیل قبل از مصرف پلت به بیمار توصیه می شود که ادرار خود را دفع کنند. میزراه، مجرایی است که ادرار را از مثانه به بیرون از بدن هدایت می کند. هر گونه داروی باقی مانده را می توان بر روی آلت مالیده و جهت کمک به جذب دارو آلت را ماساژ داد. 5 تا 10 دقیقه پس از مصرف پلت نعوظ ایجاد شده و تا 1 ساعت ماندگار خواهد بود. شروع اثر پماد می تواند اندکی بیشتر طول بکشد.

4_ پمپ آلت یا وکیوم الت تناسلی

در این روش درمانی با استفاده از یک پمپ مکش و استوانه پلاستیکی جریان خون به سمت آلت تناسلی هدایت شده و نعوظ ایجاد می شود. فرد پس از دستیابی به نعوظ، یک حلقه تنگ کننده به دور پایه آلت تناسلی در انتهای استوانه قرار می دهد تا پس از برداشته شدن پمپ از خروج خون از آلت تناسلی جلوگیری شود. 

دستگاه وکیوم را نباید بیش از 30 دقیقه استفاده کرد. پمپ آلت می تواند روشی مفید جهت دستیابی به نعوظ های مناسب برای دخول باشد. همچنین، در صورت استفاده متداول و فوری این پمپ پس از جراحی می توان طول و قطر آلت تناسلی خود را حفظ کرد.

5_ پروتز آلت تناسلی یا ایمپلنت 

در این روش با استفاده از جراحی یک ایمپلنت در داخل آلت تناسلی مردانه قرار داده می شود. 

در حالی که این روش ممکن است اندکی ترسناک به نظر رسد اما در صورت شکست دیگر روش های درمانی، می تواند گزینه مناسبی برای درمان باشد. ایمپلنت ها دارای 2 نوع هستند:

درمان نعوظ با پروتز آلت تناسلی یا ایمپلنت

1_ ایمپلنت های نیمه سخت آلت را در همه حال مستقیم نگه داشته اما در صورت عدم نیاز می توان آن را به سمت پایین خم کرد.

2_ ایمپلنت های بادی نیز در آلت تناسلی و پمپ آن ها در کیسه بیضه ها جای می گیرد. هنگامی که پمپ فشرده می شود، ایمپلنت پر از آب شده و سبب ایجاد نعوظ می شود. نعوظ بدست آمده تا زمان خالی شدن ایمپلنت از آب پایدار خواهد ماند.

 6_ درمان اختلال نعوظ با هورمون تستوسترون

در فرایند درمان سرطان پروستات اگر دچار اختلال نعوظ شده اید، این امکان وجود دارد که در اثر افت سطح تستوسترون باشد. در چنین حالتی شما می توانید از درمان جایگزینی هورمون تستوسترون استفاده کنید.

7_ سکس درمانی

از آن جایی که دستیابی به نعوظ به افکار و احساسات فرد نیز بستگی دارد رفع هر گونه مشکل یا نگرانی عاطفی نیز می تواند همچون رفع عوامل پزشکی موثر باشد.

دکتر محمد جباری فوق تخصص اورولوژی 

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (93 امتیاز)
  • تصویر کاربر امید شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام آلت تناسلی من 13سانتی متر و دور آلت 11 یک مقدار به چپ انحراف دارم تابه حال نزدیکی نداشتم و خود ارضایی نیز میکنم به صورتی که آلت و بیضه خود رو روی زمین میکشم تا منی خارج شود تازه عقد کردم و از نزدیگی به دلیل کوچک بودن آلت واهمه دارم آیا خود ارضایی آسیبی وارد میکند به بیضه چون من به صورت دمر آلت و بیضه رو روی زمین میکشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      این سایز نرمال هست و نبایستی نگرانی از این بابت داشته باشید
      آیا خود ارضایی آسیبی وارد میکند به بیضه چون من به صورت دمر آلت و بیضه رو روی زمین میکشم...............................خیر ولی با توجه به این که عقد کرده اید بهتر است خودارضایی را کنار بگذارید.
  • تصویر کاربر ا.فاطمی جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز من حدودا ده روز هستش روی التم تقریبا وسط التم قسمت بالاش چند تا دونه کنار هم در اومدن میخواستم ببینم اینا زگیلن یا تبخال هستن در ضمن من نه نزدیکی داشتم محیط الوده مثل استخر هم استفاده نکردم یه دفعه دونه ها ظاهر شدن ولی قبلا رو التم داشتم که با یخ گذاری از بین رفتن حدودا 3سال پیش .ممنونم جناب دکتر بی زحمت راهنمایم کنید ببینم این دونه ها چی هستن ایا نیاز هست ب به پزشک مراجعه کنم یا خیر و چه پزشکی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      در این عکس ها به تبخال شبیه هستند ولی بطور قطع از طریق عکس نمی توانم بگویم بهتر است حضورا مراجعه کنید و اگر در شهرستان هستید به متخصص پوست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر المیرا یکشنبه ۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    تعدادی از ضایعه های من خودبخود از بین رفت فقط 4تا مونده اونم از بین میرن یا کرایو کنم؟؟؟
    دکتر زنان به من محلول پودوفیلین داده کرایو بهتره یا این محلول؟؟؟
    از بین رفتن خودبخود ضایعه ها علامت خوبیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      از بین رفتن ضایعات علامت خوبی است
      استفاده از محلول کمی دردسر داره ولی کرایو راحت تر هست
      می توانید کمی صبر کنید و اگر از بین نرفت کرایو کنید
    2. تصویر کاربر المیرا جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      بعضيا گفتن بايد پيش متخصص عفونى برم؟؟؟
    3. تصویر کاربر المیرا جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ضایعه هایی که از بین رفته بودن امروز دیدم دوباره برگشتن یعنی بدنم نمیتونه ویروس رو از بین ببره؟؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      متخصصین متعددی این بیماری را درمان می کنند بهتر است ابتدا تشخیص دقیق داده شود و سپس درمان مناسب ارائه گردد. معمولا زگیل تناسلی به اینصورت نیست که از بین برود و دوبار در همانجا بروز کند شاید تشخیص صحیح نبوده است لذا ویزیت مجدد اقدام مناسبی است
    5. تصویر کاربر المیرا یکشنبه ۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      تشخيص دقيق با pcr هستش؟؟؟
      من pcr انجام دادم؟
      واسه از بين رفتن خودبخودى ضايعه ها چند مدت صبر كنم؟
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      تشخيص دقيق با pcr هستش؟؟؟........................معاینه و در صورت شک PCR
      من pcr انجام دادم؟................بله
      واسه از بين رفتن خودبخودى ضايعه ها چند مدت صبر كنم؟.......................اگر واقعا زگیل هستند صبر جایز نیست چون فرمودید که "ضایعه هایی که از بین رفته بودن امروز دیدم دوباره برگشتن "
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مهناز شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1402 مشاهده پرسش
    حدودا 5 سال است که به التهاب مثانه درگیرم. به درمانها و داروها جواب نمیدهد. خودم فکر میکنم زمانی که پیوسته استخر میرفتم میکروبی از استخر وارد مثانه من شده که قابل تشخیص نیست. درد زیادی را تحمل میکنم . زندگی برام نفرت انگیز شده.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      کمی بیشتر توضیح دهید:
      از داروهایی که گرفته اید؟
      سابقه بیماری های دیگر؟
      متاهلی یا مجرد؟ سابقه زیامان؟
      محل دقیق درد؟
      چه زمان هایی درد بروز می کند؟
      با چه چیزهایی در تشدید می شود؟
      مشکلات زنانگی همراه دارید یا خیر؟
      برای ورم خفیف کلیه راست که در سونوذکر کرده چکار کرده اید؟
      لطفا همه سوالات را به تفکیک و دقیق پاسخ دهید
    2. تصویر کاربر مهناز شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر عزیز، از توجه و پاسخ شما بسیار سپاسگزارم. پاسخها به شرح ذیل تقدیم میشود:
      از داروهایی که گرفته اید؟ من پیش دکترهای زیادی رفتم. یک دکتر داروی سنگ تجویز کردند. یک دکتر داروهای ضد التهاب معده و البته قرص های متفاوت آرامبخش. دکتر کوشا کمالی : تشخیص دادن که من مشکل سندرم مثانه دردناک دارم به مدت 4 ماه شبی دو عدد آمی تریپتیلین 25 خوردم.
      دکتر آخر که دو سال است تحت درمان هستم: قرص ویسول و ویزی کر- و دتروکسیتول- به همراه ایمی پرامین 25 شبی یک عدد.
      سابقه بیماری های دیگر؟ بیماری مشخص دیگری ندارم.
      متاهلی یا مجرد؟ سابقه زیامان؟ 40 ساله هستم و مجرد
      محل دقیق درد؟ وقتی درد زیاده تمام زیر دل ، و دستگاه تناسلی و اسپاسمهای وحشتناک و وقتی درد کمتره به طور مشخص درد مثانه و درد پس از خالی شدن مثانه خیلی بیشتر میشه. مثانه ام خیلی کوچیک شده و حجم ادرار که به 250 سی سی میرسه دیگه نمیتونم تحمل کنم و درد خیلی آزار دهنده میشه. پس از تخیله هم درد و سوزش خیلی زیاد.
      چه زمان هایی درد بروز می کند؟ طی این 5 سال تقریبا همیشه درد داشتم. فقط گاهی بسیار شدید به طوری که واقعا از شدت درد گریه میکنم. و گاهی قابل تحمل تر. ادرارم بسیار اسیدی و سوزش زیادی دارم.
      با چه چیزهایی در تشدید می شود؟ از نظر تغذیه خیلی مراقب هستم. به هیچ عنوان فلفل و ادویه استفاده نمیکنم. چند سال است که خوراکیهای کنسروی و ویا مواد خوراکی که دارای ماده نگهدارنده است اصلا استفاده نمیکنم.
      مشکلات زنانگی همراه دارید یا خیر؟ یک فیبروم 2.5 در 2.5 در رحم دارم که دکتر سونوگراف گفتند اثر فشاری بر دیواره مثانه دارد. ولی دکتر زنان اعتفاد دارند که خیلی کوچیکه و این فیبروم نمیتونه دلیل مشکل مثانه باشه.
      برای ورم خفیف کلیه راست که در سونوذکر کرده چکار کرده اید؟ بعد از آن دکتر عکس رنگی نوشتند. با توجه به اینکه عکس رنگی کلیه همه چیز نرمال بود هیچ درمان خاصی تجویز نکردند.
      در ضمن اضافه میکنم که دو بار نسخه های من شامل "سفیکسیم " بود و چند روز اول شروع سفیکسیم درد من خیلی کم میشد.
      بعد از یک دوره شش ماهه استخر رفتن این درد شروع شده من هنوز هم بعد از 5 سال اعتقاد دارم که میکروب یا قارچی وارد مثانه من شده که در آزمایشم نشان نمیده و همین داره به مثانه ام آسیب میزنه.

      دکتر کمکم کنید ، از زندگی خسته شدم. وقتی دردم زیاد واقعا زندگی سخت میشه و متاسفم که بگم گاهی به علت این بیماری دلم میخواد میخواد خودم را بکشم... بیماری وحشتناکیه...
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      من هنوز هم بعد از 5 سال اعتقاد دارم که میکروب یا قارچی وارد مثانه من شده که در آزمایشم نشان نمیده و همین داره به مثانه ام آسیب میزنه......................برای تشخیص این عفونت احتمالی بجز آزمایش کشت و کامل ادرار اقدامات تشخیصی دیگری هم انجام داده اید؟ مثل تست PCR برای عفونت های مختلف؟
      و همچنین ایا تا کنون سیستوسکپی شده اید؟ چون گاه سیستوسکپی و overdistention مثانه درد را لااقل موقتا برطرف می کند
      در ضمن تا کنون تزریق داخل مثانه ای داشته اید؟
      عکس رنگی مثانه (سیستوگرافی) چطور؟
    4. تصویر کاربر مهناز شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      همه دکتر ها کشت ادرار تجویز میکنند که همیشه منفی است. هیچوقت تست PCR ندادم. یک دکتر آزمایش کلامیدیا و هرپس نوشتند با وجودی که گفته بودم مجردم و رابطه نداشتم که نتیجه هر دو منفی بود.
      سال 93 سیستوسکوپی انجام دادم. دکتر گفتند که مجرای ادرار بسیار تنگ بود. ایشون هم انتظار داشتند که بعد از سیستوسکپی باید درد کم شده باشه اما تاثیر مشهودی روی کم شدن درد نداشت.
      عکس رنگی مثانه هیچوقت نگرفتم.
      تزریق داخل مثانه : دکتر گفتند که سال آینده اردیبهشت ماه ب97 ه مدت 6 هفته انجام بدهم. احتمالا درد بعد از تزریق کم خواهد شد.
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      به نظر من با توجه به اینکه مشکل تان بعد از استخر رفتن شروع شده است آزمایش PCR برای عفونت های احتمالی ادراری انجام دهید و البته تزریق داخل مثانه ای را هم پیگیری کنید
    6. تصویر کاربر مهناز شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر باز هم از توجه شما ممنونم. تست یورو دینامیک کمکی به تشخیص میکند؟ البته احتمالا من حضورا یک وقت ویزیت با شما بگیرم و مزاحمتون بشم طی روزهای آتی.
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      یورودینامیک برای تشخیص علت درد کمک چندانی نخواهد کرد
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر سلام شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    اقای دکتر واریکوسل باعث کاهش هورمون تستسترون میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام
      در حد مختصری بله ولی نه آنقدر که روی میل و‌توان جنسی تاثیر بگذارد و انرا کم کند
    2. تصویر کاربر سلام جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ایا درد علایم واریکوسل؟؟
    3. تصویر کاربر سلام جمعه ۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      و یه سوال دیگه اگر هروز بیضه ها با اب سرد شسته بشه فایده داره برای بیضه ها!!
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      بله شستن بیضه با اب سرد برای کارد بهتر بیضه ها مفید هست
    5. تصویر کاربر سلام شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      و ایا درد علایم واریکوسل!!
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      دردر علل متعددی می تواند داشته باشد که یکی از این علل واریکوسل هست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد آقای دکتر تشخیص شما پروستات باکتریایی مزمن هست برای من مایکوپلاسمای ژنیتال و اکولای و کاندیدا کشت شده
    در مورد مایکوپلاسما آزیترومایسین و داکسیسایکلین چقدر بخورم؟آیا میشه آزیترومایسین رو طولانی مصرف کرد؟
    موکسیفلاکساسین هم با داکسیسایکلین خوردم ۲ روز ولی برگشت
    آیا افلوکساسین طولانی مدت فایده ای داره؟
    و در مورد کاندیدا هم فنوکونازول چند و چه مدت بخورم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)

      سلام

      درمان پروستاتیت باکتریایی مزمن که شامل مایکوپلاسما ژنیتال، اشرشیا کلی (E. coli)، و کاندیدا باشد، نیاز به رویکردی ترکیبی دارد. چون عفونت مزمن است، درمان باید طولانی‌مدت و مؤثر باشد.

      مایکوپلاسما ژنیتال مقاومت بالایی به برخی آنتی‌بیوتیک‌ها دارد. معمولاً گزینه‌های درمانی شامل موارد زیر است:

      الف) داکسی‌سایکلین100 میلی‌گرم دو بار در روز، به مدت 14 روزم ؤثر است اما در برخی موارد ممکن است کافی نباشد.

      ب) آزیترومایسین1 گرم (1000 میلی‌گرم) یک‌باره در روز اولس پس 500 میلی‌گرم روزانه برای 3-4 روز بعد مصرف طولانی‌مدت (مثلاً چند هفته) توصیه نمی‌شود، چون مقاومت ایجاد می‌کند.

      ج) اگر داکسی و آزیترومایسین جواب ندادند → موکسی‌فلوکساسین (Moxifloxacin) 400 میلی‌گرم روزانه برای 10 تا 14 روز اگر قبلاً دو روز مصرف کرده‌اید و جواب نداده، شاید نیاز باشد دوره را کامل کنید.

      2. E. coli در پروستاتیت مزمن به درمان مقاوم است، اما برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مؤثرند:

      الف) افلوکساسین (Ofloxacin)

      400 میلی‌گرم دو بار در روز، حداقل برای 4 تا 6 هفته

      می‌تواند مفید باشد، اما باید از حساسیت باکتری به این دارو اطمینان حاصل شود.

      ب) گزینه‌های جایگزین (در صورت مقاومت):

      سیپروفلوکساسین 500 میلی‌گرم دو بار در روز برای 4 تا 6 هفته

      لووفلوکساسین 500 میلی‌گرم روزانه برای 4 تا 6 هفته

      3. درمان کاندیدا

      کاندیدا در مردان معمولاً در اثر استفاده طولانی‌مدت از آنتی‌بیوتیک‌ها ایجاد می‌شود. فلوکونازول (Fluconazole) بهترین درمان است:

      دوز استاندارد: 150 میلی‌گرم یک‌بار در هفته، به مدت 2 تا 4 هفته در موارد شدیدتر: 100 میلی‌گرم روزانه برای 7 تا 14 روز

      نکته: در کنار فلوکونازول، پروبیوتیک (مثلاً ماست پروبیوتیک یا مکمل لاکتوباسیلوس) مصرف کنید تا از رشد مجدد قارچ جلوگیری شود.

      اگر بعد از تکمیل درمان علائم باقی ماند، نیاز به بررسی‌های بیشتر (مثلاً کشت ترشحات پروستات و بررسی مقاومت دارویی) خواهید داشت.

       

  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۶ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2484 مشاهده پرسش
    سلام.من حدود ۹ ماه پیش بعداز یک ارتباط جنسی یک هفته بعد دچار سوزش مجاری ادرار و تکرر ادرار شدم.موقع انزال هم سوزش و درد الت تناسلی داشتم.قسمت نوک التم(محل خروج ادرار)هم همیشه سوزش دارم.بعد از مدتی کم و زیاد میشد و پیش دکتر عمومی رفتم که ی سری دارو داد ک بهتر شدم اما بر گشت داشت.۴ یا ۵ ماه بعد پیش ۲ متخصص رفتم ک یکی سنگ کلیه تشخیص داد و یکی التهاب پروستات.الان حدود ۳ ماهه ک با تشخیص دکتر پروستات سفیکسیم۲۰۰ و ویتامین E و دیکلوفناک ۲۵ مصرف میکنم و گفته باید ۱۸ ماه مصرف کنم.الان بهتر شدم اما علایمم هست.ب طوری
    ک بعضی روزا ب حدی سوزش دارم که اذیتم میکنه.وقتی روی صندلی میشینم داخل دلم سوزن سوزن میشه.الانم چند روزی هست که کلیه هام تیر میکشن.کلیه سمت چپم بیشتر تیر میکشه و تیر کشیدن تا بیًضه چپم ادامه پیدا میکنه.سوال: ۱) مگه زمان درمان پروستات ۳ ماهه نیست.پس چرا دکتر به من گفته ۱۸ ماه باید مصرف کنم؟
    ۲(ایا با این علایم از کلیه که گفتم امکام داره سنگ کلیه هم داشته باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      ۱) مگه زمان درمان پروستات ۳ ماهه نیست.پس چرا دکتر به من گفته ۱۸ ماه باید مصرف کنم؟.....................معمولا ۳ تا ۶ ماه دوره ی درمانی است
      ۲(ایا با این علایم از کلیه که گفتم امکام داره سنگ کلیه هم داشته باشم؟..........................احتمالش هست لذا بهتره سونوگرافی از کلیه ها انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط