سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله قصد داریم به تاثیرات سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی بپردازیم. درمان سرطان خصوصا درمان سرطان پروستات میتواند از جوانب مختلفی بر زندگی افراد تاثیر گذاشته خصوصا زندگی جنسی. زیرا فعالیت و توانایی برقراری رابطه ی جنسی به عوامل جسمی و روحی زیادی بستگی دارد که قطعا در پروسه ی درمان سرطان پروستات، تحت تاثیر قرار میگیرند. اما این پایان راه نیست. هنگامی که فرد از نظر جنسی تحریک می شود، مغز پیام هایی را به اعصاب آلت تناسلی ارسال می کند.

سپس، اعصاب با افزایش جریان خون رونده به آلت تناسلی سبب سفت شدن آن می شوند. هر عاملی که در عملکرد اعصاب، جریان خون یا میل جنسی تداخل کند، می تواند دستیابی یا حفظ نعوظ را دشوار کند. این وضعیت با نام اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی شناخته می شود. بسیاری از مردان به مشکلات نعوظ مبتلا شده و احتمال بروز این مشکل همگام با افزایش سن بیشتر نیز می شود.

درمان بی میلی و/یا کم توانی جنسی

سرطان پروستات و رابطه زناشویی

در رابطه با تاثیر پروستات در زناشویی باید گفت که سرطان پروستات می تواند زندگی جنسی افراد را از نظر ذهنی، جسمی و عاطفی تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به شرح هر کدام و درمان ان خواهیم پرداخت:

 1_ آثار سرطان پروستات بر ذهن

دانستن ابتلای خود به سرطان می تواند سبب ناراحتی یا اضطراب شده و احساسات فرد را نسبت به رابطه جنسی تغییر دهد.

  2_ عوارض جسمانی سرطان پروستات

روش های درمانی مخصوصا جراحی ممکن است به اعصاب و جریان خون مورد نیاز برای دستیابی به نعوظ آسیب برساند. درمان هورمونی نیز بر میل جنسی فرد تاثیرگذار خواهد بود.

3_ رابطه عاطفی

 مبارزه با سرطان بعلت مشکلات روحی و جسمی که برای فرد ایجاد می کند، می تواند نزدیکی افراد در رابطه عاطفی را دست خوش تغییر قرار داده یا بیمار را از شروع یک رابطه جدید منصرف کند.

درمان سرطان پروستات چگونه بر رابطه جنسی اثر میگذارد؟

برخی درمان های سرطان پروستات می توانند به اعصاب و عروق خونی مورد نیاز برای نعوظ آسیب برسانند. از جمله این درمان ها می توان به جراحی، پرتو درمانی با منبع خارجی، براکی تراپی، سونوگرافی متمرکز شدت بالا و کرایو تراپی (سرما درمانی) اشاره کرد. 

درمان هورمونی می تواند میل به رابطه جنسی را کاهش داده و عدم فعالیت آلت تناسلی نیز به تداخل در عملکرد مناسب آن منجر می شود. این گونه است که سرطان پروستات و رابطه ی زناشویی ارتباط مستقیمی باهم پیدا میکنند.

سوالات رایج در رابطه با سرطان پروستات:

بیماری های زمینه ای که باعث اختلال نعوظ می شوند.

بیماری های دیگر نیز می توانند سبب بروز مشکلات نعوظ شوند که از جمله آن ها می توان موارد زیر را نام برد:

درمان عدم نعوظ الت

درمان های مختلفی وجود دارند که هر کدام دارای عملکردی متفاوتی هستند. بسته به مشکل زمینه ای و میزان اسیب، میتوانید درمان مناسبی را از بین موارد زیر انتخاب کنید:

بیماری های زمینه ای که باعث اختلال نعوظ می شوند.

1_ درمان دارویی اختلال نعوظ

گروهی از دارو ها به نام مهار کننده های فسفو دی استراز نوع 5، می توانند در رفع مشکلات نعوظ به مردان کمک کنند. در پایین چند نمونه از این دارو ها بیان شده است:

عملکرد این قرص ها پس از گذشت 30 تا 60 دقیقه و تنها در زمان تحریک جنسی نمایان خواهد شد. سیلدنافیل، آوانافیل و واردنافیل را می توان در زمان نیاز مصرف کرد. مدت زمان اثر این دارو ها 4 تا 6 و واردنافیل 8 ساعت است. مدت زمان اثر تادالافیل 36 ساعت بوده و آزادی بیشتری را به افراد می دهد. 

همچنین، امکان دارد پزشک مقادیر کمتر (5 میلی گرم) قرص تادالافیل را به صورت روزانه تجویز کند. افراد باید از مصرف این دسته دارویی به همراه دارو های نیترات خودداری کنند. نیترات ها معمولا جهت درمان مشکلات قلبی و تولید برخی دارو های تفریحی (غیر مجاز) به کار می روند. در صورت ابتلا به مشکلات قلبی یا مصرف نیترات باید تجویز دیگر روش های درمانی را از پزشک خود درخواست کرد.

2_ داروهای تزریقی برای درمان عدم نعوظ

اختلال نعوظ با دارو های تزریقی نیز درمان می شود. از جمله این دارو ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شنیدن نام تزریق ممکن است ناامید کننده به نظر رسد، اما تجربه ی بسیاری از مردان، در استفاده از این دارو ها را چندان بد و دردناک نبوده است. 

📢پزشک یا پرستار نحوه تزریق دارو به دیواره آلت را به بیمار آموزش خواهد داد. 

 

درمان عدم نعوظ

سوزن به کار رفته در این تزریق بسیار نازک خواهد بود. این دارو سبب پر شدن آلت تناسلی از خون و دستیابی به نعوظ ظرف مدت 5 تا 10 دقیقه می شود. نعوظ به دست آمده تا یک ساعت پایداری خواهد داشت.

 3_ پلت ها و پماد های درمان عدم نعوظ در مردان

انوع پلت و پماد داروی آلپروستادیل با نام های موس و ویتاروس در بازار موجود هستند. این موارد عملکردی همچون دارو های تزریقی نداشته اما در صورت عدم تمایل به تزریق جایگزین های مناسبی هستند. داروی پلت یا پماد با استفاده از یک اپلیکاتور (ابزار مخصوص) به داخل مجرای آلت وارد می شود. در صورت تمایل به استفاده از پلت، بهتر است میزراه اندکی مرطوب باشد. 

به همین دلیل قبل از مصرف پلت به بیمار توصیه می شود که ادرار خود را دفع کنند. میزراه، مجرایی است که ادرار را از مثانه به بیرون از بدن هدایت می کند. هر گونه داروی باقی مانده را می توان بر روی آلت مالیده و جهت کمک به جذب دارو آلت را ماساژ داد. 5 تا 10 دقیقه پس از مصرف پلت نعوظ ایجاد شده و تا 1 ساعت ماندگار خواهد بود. شروع اثر پماد می تواند اندکی بیشتر طول بکشد.

4_ پمپ آلت یا وکیوم الت تناسلی

در این روش درمانی با استفاده از یک پمپ مکش و استوانه پلاستیکی جریان خون به سمت آلت تناسلی هدایت شده و نعوظ ایجاد می شود. فرد پس از دستیابی به نعوظ، یک حلقه تنگ کننده به دور پایه آلت تناسلی در انتهای استوانه قرار می دهد تا پس از برداشته شدن پمپ از خروج خون از آلت تناسلی جلوگیری شود. 

دستگاه وکیوم را نباید بیش از 30 دقیقه استفاده کرد. پمپ آلت می تواند روشی مفید جهت دستیابی به نعوظ های مناسب برای دخول باشد. همچنین، در صورت استفاده متداول و فوری این پمپ پس از جراحی می توان طول و قطر آلت تناسلی خود را حفظ کرد.

5_ پروتز آلت تناسلی یا ایمپلنت 

در این روش با استفاده از جراحی یک ایمپلنت در داخل آلت تناسلی مردانه قرار داده می شود. 

در حالی که این روش ممکن است اندکی ترسناک به نظر رسد اما در صورت شکست دیگر روش های درمانی، می تواند گزینه مناسبی برای درمان باشد. ایمپلنت ها دارای 2 نوع هستند:

درمان نعوظ با پروتز آلت تناسلی یا ایمپلنت

1_ ایمپلنت های نیمه سخت آلت را در همه حال مستقیم نگه داشته اما در صورت عدم نیاز می توان آن را به سمت پایین خم کرد.

2_ ایمپلنت های بادی نیز در آلت تناسلی و پمپ آن ها در کیسه بیضه ها جای می گیرد. هنگامی که پمپ فشرده می شود، ایمپلنت پر از آب شده و سبب ایجاد نعوظ می شود. نعوظ بدست آمده تا زمان خالی شدن ایمپلنت از آب پایدار خواهد ماند.

 6_ درمان اختلال نعوظ با هورمون تستوسترون

در فرایند درمان سرطان پروستات اگر دچار اختلال نعوظ شده اید، این امکان وجود دارد که در اثر افت سطح تستوسترون باشد. در چنین حالتی شما می توانید از درمان جایگزینی هورمون تستوسترون استفاده کنید.

7_ سکس درمانی

از آن جایی که دستیابی به نعوظ به افکار و احساسات فرد نیز بستگی دارد رفع هر گونه مشکل یا نگرانی عاطفی نیز می تواند همچون رفع عوامل پزشکی موثر باشد.

دکتر محمد جباری فوق تخصص اورولوژی 

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (93 امتیاز)
  • تصویر کاربر رضارجبی شنبه ۳۰ مرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترجباری خسته نباشیدمن 7روزپیش سوالی ازخدمتتون پرسیدم ولی هنوزپاسخی دریافت نکردم.دوباره میپرسم:من مردی30ساله ام که به علت یه نوع اختلال مادرزادی(عدم نزول بیضه دوطرفه)به شدت افسرده رنجیده خاطرهستم.به علت غفلت یابی اطلاعی والدینم دربچگی درمان نشدم.الان هم دارای اختلالات زیرمیباشم1-خوبی بودن کیسه بیضه2-فقدان ریش وسبیل3-عدم رشدالگوی موی مردانه دربدن4-آلت باساختارطبیعی ولی رشدنکرده،درحالت کشیده4ونیم سانت ونعوظ7سانت وقطر9سانت5-سینه های بزرگ بانوک مردانه6-لگنم حالت زنانه پیداکرده7-قدبلندویکم چاق ومچ دست های باریک8-دارای صدایی زیروبچگانه9-چربی زیرپوستی زیادبخصوص درران وباسن.آقای دکتربعضی وقتها صبح ها موقع بیدارشدن آلتم حالت سیخ داره،بادیدن تصاویر وحالات تحریک آمیز آلتم سیخ میشه ویه مایع شفاف وچسبناک ازش خارج میشه.بایک بارخودارضایی که انجام دادم به اوج لذت جنسی یاهمون ارگاسم رسیدم ولی اسپرمی ازآلتم خارج نشدجزءهمون مایع شفاف،اصلاروحیات وعلایق زنانه هم ندارم.آقای دکترجباری عزیزباتوجه به این شرایط وتجربه کاری شما آیامن یه آدم هرمافرودیسمم.خواهشازودجواب بدید خیلی برام مهمه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۸ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      برای پاسخ به این سوال بایستی آزمایش کاریوتایپ (ژنتیک) و آزمایش هورمونی انجام دهید
    2. تصویر کاربر رضارجبی سه شنبه ۸ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر ممنونم ازپاسختون:لطف کردی
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      موفق باشید
    4. تصویر کاربر رضارجبی چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      سپاسگزارم آقای دکترببخشیدیه سوال کوچیک:آیااین مشکل من قابل درمان هست،یعنی میشه کاری کرد ازاین زندگی نکبت بارخلاص شم.به خداقسم دیگه خسته شدم.خواهشا،تمنامیکنم اگه قابل درمان نیست بگیدتاخودموخلاص کنم چون دیگه نمیتونم؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      پاسخ به این سوال در قالب اینترنت نمی گنجد بهتر است بعد از انجام آزمایشات در خواستی به پزشک نزدیک محل سکونت تان مراجعه کنید تا روش های درمانی پیشنهادی را برایتان توضیح دهد
    6. تصویر کاربر رضارجبی چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      ببخشیدآقای دکتر من درکل گفتم.منظورم اینه یعنی برای این جور اختلالات ،آیادرمان پزشکی وجودداره یانه.صمیمانه ازشما عذرمیخوام بابت این مزاحمت؟
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      اگر منظورتان از درمان اینه که مثل یک فرد عادی شوید که طبیعتا بعیده ولی می توان شرایطی فراهم کرد که زندگی قابل قبولی داشته باشید
    8. تصویر کاربر رضارجبی چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      ممنونم آقای دکترخداخیرتون بده:برام دعاکنید
    9. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳۰ مرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      س
    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۸ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید ، من حدود سه ماهه اطلاع پیدا کردم که واریکوسل دارم ،متاسفانه شدت واریکوسل رو نمیدونم . من از شهرستان هستم برای همین چند تا سوال داشتم 1- چند روز بعد عمل نمیشه کار کرد؟ 2- هزینه عمل چقدر میشه؟ 3 - موقع عمل نیازی به همراه هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۸ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      هر واریکوسلی نیاز به عمل ندارد لذا ابتدا بایستی مشخص شود نیاز به عمل دارید یا خیر لذا بهتر است به ارولوژیست شهرتان مراجعه و آزمایش اسپرم دهید
  • تصویر کاربر بی سه شنبه ۸ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر
    مردی هستم 42ساله حدود یکساله ضایعاتی را به شکل عکس پیوست برروی آلت تناسلی خود مشاهده نموده ام بابررسی پزشک زگیل تناسلی تشخیص داد وکرایو تراپی نمود پس از دویا سه جلسه همگی آنها رفع شدند اما پس از چندماه مجددا یکی دو مورد پیداشد که اونهاراهم فریز نمود آیا تشخیص پزشک درست بوده یانه؟ودیگراینکه شما چه توصیه ای میفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۸ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      کیفیت عکس مناسب نیست
  • تصویر کاربر پ سه شنبه ۸ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر
    آلت من بیش از حد سفت میباشد به طوری که هنگام نعوظ کامل تقریبا موازی بدن قرار میگیرد وانعطاف کمی دارد و خم کردن ان موجب تحریک و انزال میشود میخواستم بدونم چطوری میشه حساسیت و شدت نعوظ اون رو کم کرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۸ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      راهی برای کاهش شدت نعوظ نیست و تنها باجراحی می توان موازی بودن با بدن را برطرف کرد
  • تصویر کاربر پوریا سه شنبه ۸ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر

    آقای دکتر اگه فردی دچار هیپوسپادیاس و بیماری کوردی باشه امکان داره که آلت تناسلی وی رشد نکنه ... ؟

    بعد از عمل جراحی پس از هیجده سالگی امکان رشد برای چنین فردی هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۸ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام
      برخی از افراد که هیپوسپادیاس دارند همراه با کوردی معمولا کمی آلت شان کمی کوتاه تر هست و رشدی در آینده نیز نخواهند داشت
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد آقای دکتر تشخیص شما پروستات باکتریایی مزمن هست برای من مایکوپلاسمای ژنیتال و اکولای و کاندیدا کشت شده
    در مورد مایکوپلاسما آزیترومایسین و داکسیسایکلین چقدر بخورم؟آیا میشه آزیترومایسین رو طولانی مصرف کرد؟
    موکسیفلاکساسین هم با داکسیسایکلین خوردم ۲ روز ولی برگشت
    آیا افلوکساسین طولانی مدت فایده ای داره؟
    و در مورد کاندیدا هم فنوکونازول چند و چه مدت بخورم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)

      سلام

      درمان پروستاتیت باکتریایی مزمن که شامل مایکوپلاسما ژنیتال، اشرشیا کلی (E. coli)، و کاندیدا باشد، نیاز به رویکردی ترکیبی دارد. چون عفونت مزمن است، درمان باید طولانی‌مدت و مؤثر باشد.

      مایکوپلاسما ژنیتال مقاومت بالایی به برخی آنتی‌بیوتیک‌ها دارد. معمولاً گزینه‌های درمانی شامل موارد زیر است:

      الف) داکسی‌سایکلین100 میلی‌گرم دو بار در روز، به مدت 14 روزم ؤثر است اما در برخی موارد ممکن است کافی نباشد.

      ب) آزیترومایسین1 گرم (1000 میلی‌گرم) یک‌باره در روز اولس پس 500 میلی‌گرم روزانه برای 3-4 روز بعد مصرف طولانی‌مدت (مثلاً چند هفته) توصیه نمی‌شود، چون مقاومت ایجاد می‌کند.

      ج) اگر داکسی و آزیترومایسین جواب ندادند → موکسی‌فلوکساسین (Moxifloxacin) 400 میلی‌گرم روزانه برای 10 تا 14 روز اگر قبلاً دو روز مصرف کرده‌اید و جواب نداده، شاید نیاز باشد دوره را کامل کنید.

      2. E. coli در پروستاتیت مزمن به درمان مقاوم است، اما برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مؤثرند:

      الف) افلوکساسین (Ofloxacin)

      400 میلی‌گرم دو بار در روز، حداقل برای 4 تا 6 هفته

      می‌تواند مفید باشد، اما باید از حساسیت باکتری به این دارو اطمینان حاصل شود.

      ب) گزینه‌های جایگزین (در صورت مقاومت):

      سیپروفلوکساسین 500 میلی‌گرم دو بار در روز برای 4 تا 6 هفته

      لووفلوکساسین 500 میلی‌گرم روزانه برای 4 تا 6 هفته

      3. درمان کاندیدا

      کاندیدا در مردان معمولاً در اثر استفاده طولانی‌مدت از آنتی‌بیوتیک‌ها ایجاد می‌شود. فلوکونازول (Fluconazole) بهترین درمان است:

      دوز استاندارد: 150 میلی‌گرم یک‌بار در هفته، به مدت 2 تا 4 هفته در موارد شدیدتر: 100 میلی‌گرم روزانه برای 7 تا 14 روز

      نکته: در کنار فلوکونازول، پروبیوتیک (مثلاً ماست پروبیوتیک یا مکمل لاکتوباسیلوس) مصرف کنید تا از رشد مجدد قارچ جلوگیری شود.

      اگر بعد از تکمیل درمان علائم باقی ماند، نیاز به بررسی‌های بیشتر (مثلاً کشت ترشحات پروستات و بررسی مقاومت دارویی) خواهید داشت.

       

  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۶ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2461 مشاهده پرسش
    سلام.من حدود ۹ ماه پیش بعداز یک ارتباط جنسی یک هفته بعد دچار سوزش مجاری ادرار و تکرر ادرار شدم.موقع انزال هم سوزش و درد الت تناسلی داشتم.قسمت نوک التم(محل خروج ادرار)هم همیشه سوزش دارم.بعد از مدتی کم و زیاد میشد و پیش دکتر عمومی رفتم که ی سری دارو داد ک بهتر شدم اما بر گشت داشت.۴ یا ۵ ماه بعد پیش ۲ متخصص رفتم ک یکی سنگ کلیه تشخیص داد و یکی التهاب پروستات.الان حدود ۳ ماهه ک با تشخیص دکتر پروستات سفیکسیم۲۰۰ و ویتامین E و دیکلوفناک ۲۵ مصرف میکنم و گفته باید ۱۸ ماه مصرف کنم.الان بهتر شدم اما علایمم هست.ب طوری
    ک بعضی روزا ب حدی سوزش دارم که اذیتم میکنه.وقتی روی صندلی میشینم داخل دلم سوزن سوزن میشه.الانم چند روزی هست که کلیه هام تیر میکشن.کلیه سمت چپم بیشتر تیر میکشه و تیر کشیدن تا بیًضه چپم ادامه پیدا میکنه.سوال: ۱) مگه زمان درمان پروستات ۳ ماهه نیست.پس چرا دکتر به من گفته ۱۸ ماه باید مصرف کنم؟
    ۲(ایا با این علایم از کلیه که گفتم امکام داره سنگ کلیه هم داشته باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۶ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
      ۱) مگه زمان درمان پروستات ۳ ماهه نیست.پس چرا دکتر به من گفته ۱۸ ماه باید مصرف کنم؟.....................معمولا ۳ تا ۶ ماه دوره ی درمانی است
      ۲(ایا با این علایم از کلیه که گفتم امکام داره سنگ کلیه هم داشته باشم؟..........................احتمالش هست لذا بهتره سونوگرافی از کلیه ها انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
مقالات مرتبط