همانژیوم مجرای ادراری (پیشابراه)

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله پیشابراه، علائم، نحوه تشخیص و موارد دیگری که مربوط به آن می شوند را توضیح خواهیم داد.

پیشابراه چیست

پیشابراه، مجرایی است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن منتقل می کند و توسط اسفنکتر بسته نگه داشته می شود. اسفنکتر، ساختاری عضلانی است که ادرار را در مثانه نگه می دارد تا زمانی که با اراده فرد تخلیه شود. همانژیوم مجرای ادراری یا پیشابراه یک بیماری نادر است.

علائم پیشابراه

علائم آن شامل ادرار خونی و یا خروج ترشحات خونی از پیشابراه می باشد و گاهی با علائم انسدادی ادرار مثل کاهش فشار ادرار و باریک شدن قطر ادرار بروز می کند.

همانژیوم پیشابراه

 

تشخیص پیشابراه

همانژیوم ها می توانند یک یا چند عدد باشند. سوراخ خروج ادرار (مئاتوس) یک محل شایع برای بروز همانژیوم می باشد. تشخیص همانژیوم مجرای ادراری یا پیشابراه بوسیله سیستوسکوپی و دیدن مستقیم ضایعه می باشد.

پیشابراه در مردان

 مشخصات پیشابراه در مردان، کاملاً با پیشابراه زنان متفاوت است. پیشابراه مردان، حدود ۱۸ تا ۲۰ سانتی متر طول دارد و پیش از تخلیه، از طول آلت تناسلی عبور می کند. در هنگام خروج ادرار از مثانه، پیشابراه از غده پروستات عبور می کند و مجاری منی از هر دو بیضه وارد پیشابراه می شوند و آن را به مسیری برای عبور مایع منی و نیز تخلیه ادرار تبدیل می کنند. پیشابراه مردانه می تواند به سه بخش تقسیم شود که عبارتند از: پیشابراه پروستاتیک (بالاترین قسمت پروستات)، بخش غشایی پیشابراه (بخش داخلی اسفنکتر مجرای ادراری) و بخش اسفنجی پیشابراه (پایین ترین و طولانی ترین بخش آلت تناسلی). بخش های دیگری نیز وجود دارند که که شامل پیشابراه پره پروستاتیک (در گردن مثانه)،  فوسا ناویکولاریس، مجرای ادراری پندلوس و بولبوس و تمام زیر مجموعه های پیشابراه اسفنجی می شوند. علاوه بر این، پیشابراه مردانه به دو ناحیه خلفی (مجراهای پروستاتیک و غشایی) و قُدامی (پیشابراه غشایی) تقسیم می شود.

پیشابراه در زنان

پیشابراه زنانه، در دیواره واژن جای گرفته است و دهانه آن بین دو لبه ی واژن قرار دارد. پیشابراه زنانه، از پیشابراه مردانه بسیار کوچکتر است و از گردن مثانه شروع می شود و پس از عبور از اسفنکتر، به خارج از بدن باز می شود. پیشابراه می تواند دچار مشکلات مختلفی شود. در هیپوسپادیاس که نوعی نقص مادرزادی است، پیشابراه در قسمت زیر آلت تناسلی باز می شود. هم پیشابراه مردانه و هم پیشابراه زنانه در معرض اورتریت (التهاب پیشابراه) قرار دارند که اغلب بر اثر عفونت ایجاد می شود. همچنین، افراد ممکن است دچار تنگی مجرای ادراری یا باریک شدن پیشابراه شوند که می تواند ناشی از اختلالات مربوط به رشد، التهاب، عفونت و یا ضربه باشد.

درمان سوزاک

سرطان پیشابراه

 سرطان پیشابراه، شرایط نادری است که در زنان نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد؛ با سابقه ی سرطان مثانه در خانواده و نیز شرایط مرتبط با التهاب مزمن پیشابراه (مانند عفونت مکرر مجرای ادراری)، احتمال ابتلا به این سرطان بیشتر می شود. علائم معمول التهاب یا عفونت شامل مشکل در ادرار کردن، تکرر ادرار، دیسوریا (درد به هنگام ادرار) و خونریزی یا ترشح از دهانه مجرای ادراری می شوند. همچنین، شرایط مبهمی به نام “سندرم مجرای ادراری” زمانی تشخیص داده می شود که علائم عفونت مجرای ادراری وجود داشته باشد، ولی عفونت قابل اثبات نباشد.

درمان زخم پیشابراه

همانژیوم های پیشابراه همیشه خوش خیم بوده و درمان آن به اندازه و محل دقیق آن بستگی دارد. همانژیوم ها در صورتی که بدون علامت باشند نیازی به درمان نداشته و فقط بایستی تحت نظر باشند. همانژیوم های کوچک تر را می توان با لیزر درمان کرد. لیزرهایی که بدین منظور استفاده می شوند شامل آرگون، KTP، و Nd:YAG می باشد. برای همانژیوم های بزرگ تر درمان به روش جراحی و برداشتن ضایعه و ترمیم پیشابراه شیوه مناسب تری است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.5/5 - (13 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

  • برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ابوذر دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    سلام.من۲۴ سالمه اما نعوظ کامل ندارم .میخوام ازدواج کنم اما خیلی سردر گمم نمیدونم چیکار کنم.لطفا کمکم کنید.شماره مطب و ساعات کاریتونو بهم بگین ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      آدرس مطب:خ میرزای شیرازی , نرسیده به خ شهید بهشتی, کوچه شهدا , پلاک 22 , طبقه 4, واحد 20 :
      تلفن:88713632
      09109819050
      روزهای زوج ۲ تا ۹
    2. تصویر کاربر ابوذر شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام دکتر .ممنوننم از لطفتون
      اما من میخوام بدونم مشکلم قابل حله یا ن تا چند درصد امکان درمانش هست
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      شمار در سوال تان شماره مطب و ساعات کاری را خواسته بودید به همین دلیل من هم برایتان ارسال کردم.
      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید.
      اما در شما که فرد جوانی هستید غالبا مسایل روانی بیشتر مطرح هست و یکی از علل شایع آن خودارضایی زیاد می باشد که با ترک آن بهتر بتدریج بهتر می شوید
    4. تصویر کاربر ابوذر دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      دکتر جان ممنونم از پاسخ بسیار زیبا و امید دهندتون واقعا لطف کردین پاسخ بسیار زیبا و امید بخشی بود .بی نهایت ممنون و تشکر از لطفتون .من حضوری مزاحمتون میشم. سپاسگذارم
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      موفق باشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 906 مشاهده پرسش
    ناحیه تزریق امپول فنتولامین روی الت تناسلی کجاست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۷ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      در طرفین قاعده ی آلت
  • تصویر کاربر عبود سه شنبه ۲۲ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جند وقته که متوجه شدم که بیماری پیرونی دارم و متاسفانه دکتر بهم گفت که هیج درمانی ندار الا یک ماه دیگه میخوام عروسی کنم جکار کنم آیا درمانی ندارد آیا مشکل در سکس برا من به جود می آورد آیا در آینده نزدیک امید به کشف داروی برای درمان هست آیا آیا من میتونم از قرص یا کرم برای تقویت جنسیم باشم آگه میتونم کدام یک از دارو ها برای من مناسب است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۲ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      اگر ظاهر آلت در حالت نعوظ طبيعي است مشكلي در سكس نخواهيد داشت. مي توانيد از ويتامين E استفاده كنيد. آمپول زيافلكس تاثير قابل توجهي در درمان دارد ولي در بازار ايران نيست.
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۲ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1119 مشاهده پرسش
    سلام
    برای افزایش نیروی شهوانی چه باید کرد.
    سپاس گذارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۲ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام
      اگر منظورتان از نيروي شهواني توان و قدرت نعوظ هست مي توانيد از سيلدنافيل ٥٠ ميلي يكساعت قبل از نزديكي استفاده كرد.
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب.
    پسری 26 ساله هستم. در بیشتر عکس ها میبینم که آلت تناسلی افراد در هنگام نعوظ به سمت بالا میره ولی مال من در حالت نعوظ یخورده به سمت پایینه. در بهترین حالت با بدنم زاویه 90 درجه داره. ایا ممکنه مشکلی برام پیش بیاد. خیلی دوس دارم آلت تناسلی من هم مثل بقیه رو به بالا باشه. راه درمانش چیه؟ آیا درمان دارویی داره؟
    در ضمن خود آلت تناسلیم هم یخورده ولی نه زیاد به سمت پایین قوس داره. دوس دارم به سمت بالا قوس داشته باشه. ایا این مورد هم ممکنه مشکلی برام بوحود بیاره؟ راه درمانش چیه؟
    لازمه بگم که خود ارضایی هم میکنم. ولی نه زیاد. حدودا هفته ای یک بار.
    عکس آلت تناسلیم رو هم براتون فرستادم.
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      به نظر من در اين حد مشكلي نيست و نيازي به درمان ندارد
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر