همانژیوم مجرای ادراری (پیشابراه)

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله پیشابراه، علائم، نحوه تشخیص و موارد دیگری که مربوط به آن می شوند را توضیح خواهیم داد.

پیشابراه چیست

پیشابراه، مجرایی است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن منتقل می کند و توسط اسفنکتر بسته نگه داشته می شود. اسفنکتر، ساختاری عضلانی است که ادرار را در مثانه نگه می دارد تا زمانی که با اراده فرد تخلیه شود. همانژیوم مجرای ادراری یا پیشابراه یک بیماری نادر است.

علائم پیشابراه

علائم آن شامل ادرار خونی و یا خروج ترشحات خونی از پیشابراه می باشد و گاهی با علائم انسدادی ادرار مثل کاهش فشار ادرار و باریک شدن قطر ادرار بروز می کند.

همانژیوم پیشابراه

 

تشخیص پیشابراه

همانژیوم ها می توانند یک یا چند عدد باشند. سوراخ خروج ادرار (مئاتوس) یک محل شایع برای بروز همانژیوم می باشد. تشخیص همانژیوم مجرای ادراری یا پیشابراه بوسیله سیستوسکوپی و دیدن مستقیم ضایعه می باشد.

پیشابراه در مردان

 مشخصات پیشابراه در مردان، کاملاً با پیشابراه زنان متفاوت است. پیشابراه مردان، حدود ۱۸ تا ۲۰ سانتی متر طول دارد و پیش از تخلیه، از طول آلت تناسلی عبور می کند. در هنگام خروج ادرار از مثانه، پیشابراه از غده پروستات عبور می کند و مجاری منی از هر دو بیضه وارد پیشابراه می شوند و آن را به مسیری برای عبور مایع منی و نیز تخلیه ادرار تبدیل می کنند. پیشابراه مردانه می تواند به سه بخش تقسیم شود که عبارتند از: پیشابراه پروستاتیک (بالاترین قسمت پروستات)، بخش غشایی پیشابراه (بخش داخلی اسفنکتر مجرای ادراری) و بخش اسفنجی پیشابراه (پایین ترین و طولانی ترین بخش آلت تناسلی). بخش های دیگری نیز وجود دارند که که شامل پیشابراه پره پروستاتیک (در گردن مثانه)،  فوسا ناویکولاریس، مجرای ادراری پندلوس و بولبوس و تمام زیر مجموعه های پیشابراه اسفنجی می شوند. علاوه بر این، پیشابراه مردانه به دو ناحیه خلفی (مجراهای پروستاتیک و غشایی) و قُدامی (پیشابراه غشایی) تقسیم می شود.

پیشابراه در زنان

پیشابراه زنانه، در دیواره واژن جای گرفته است و دهانه آن بین دو لبه ی واژن قرار دارد. پیشابراه زنانه، از پیشابراه مردانه بسیار کوچکتر است و از گردن مثانه شروع می شود و پس از عبور از اسفنکتر، به خارج از بدن باز می شود. پیشابراه می تواند دچار مشکلات مختلفی شود. در هیپوسپادیاس که نوعی نقص مادرزادی است، پیشابراه در قسمت زیر آلت تناسلی باز می شود. هم پیشابراه مردانه و هم پیشابراه زنانه در معرض اورتریت (التهاب پیشابراه) قرار دارند که اغلب بر اثر عفونت ایجاد می شود. همچنین، افراد ممکن است دچار تنگی مجرای ادراری یا باریک شدن پیشابراه شوند که می تواند ناشی از اختلالات مربوط به رشد، التهاب، عفونت و یا ضربه باشد.

درمان سوزاک

سرطان پیشابراه

 سرطان پیشابراه، شرایط نادری است که در زنان نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد؛ با سابقه ی سرطان مثانه در خانواده و نیز شرایط مرتبط با التهاب مزمن پیشابراه (مانند عفونت مکرر مجرای ادراری)، احتمال ابتلا به این سرطان بیشتر می شود. علائم معمول التهاب یا عفونت شامل مشکل در ادرار کردن، تکرر ادرار، دیسوریا (درد به هنگام ادرار) و خونریزی یا ترشح از دهانه مجرای ادراری می شوند. همچنین، شرایط مبهمی به نام “سندرم مجرای ادراری” زمانی تشخیص داده می شود که علائم عفونت مجرای ادراری وجود داشته باشد، ولی عفونت قابل اثبات نباشد.

درمان زخم پیشابراه

همانژیوم های پیشابراه همیشه خوش خیم بوده و درمان آن به اندازه و محل دقیق آن بستگی دارد. همانژیوم ها در صورتی که بدون علامت باشند نیازی به درمان نداشته و فقط بایستی تحت نظر باشند. همانژیوم های کوچک تر را می توان با لیزر درمان کرد. لیزرهایی که بدین منظور استفاده می شوند شامل آرگون، KTP، و Nd:YAG می باشد. برای همانژیوم های بزرگ تر درمان به روش جراحی و برداشتن ضایعه و ترمیم پیشابراه شیوه مناسب تری است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.5/5 - (13 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

  • برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۹ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ۲۲سالمه ۱۹سالگی التم در حالت نعوظ از وسط خم شد درد نکرد و کبود هم نشد ولی وقتی شل شد دیدم یکم به چپ کج شده حالا ۳سال از روش گذشته الان ۲ماهه التم انحراف به چپ پیدا کرده بعد در حالت شلی هم یکم سفت شده انگار التهاب داره احساس درد میکنم وقتی ب اون محل خم شدگی دست میزنم از زیر پوست جای زخم به دست میخوره,دکتر رفتم فقط ویتامین ای میده,دکتر تورو خدا این الان ب کجا داره میره؟التهاب این رفته رفته بیشتر میشه البته با سرعت خیلی کم,چیکار کنم؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۹ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      شرح حال تان به بیماری پیرونی شبیه هست لذا استفده از ویتامین E را ادامه دهید انشاالله که پیشرفت نمی کند
  • تصویر کاربر سمانه یکشنبه ۳ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    ببخشید جناب آقای دکتر من دو دفعه قبلا ازتون سوال پرسیدم در رابطه بامشکل همسرم عکس خواستیدد نظر دادید که کیست اپیدرمویید هست روی بیضه هاشون که یکی بزرگ دو تا متوسط میخواستم بدونم هزینه جراحی اش با لیزر چقدر می شود . با جراحی باز چقدر و آیا با اولین ویزیت در مطب شما این کار را انجام میدهید ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      با ليزر حدود ٣٠٠ و در همان جلسه قابل انجام هست.
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید می خواستم بدانم که کجی آلت تا 30 درجه ممکنه به دلیل پخش شدن نادرست چربی در آلت باشه و با لاغر کردن آلت صاف شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      انحناي الت ربطي به چربي ندارد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۱ آذر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من بعد از سه هفته امروز خودارضایی کردم و الت تناسلیم ورم کرده و خیلی بد شکل و بدفرم شده میخواستم بفرمائید مشکل من چیه؟
    برای درمان چه توسیه ای میکنید؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۴ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۵ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      اقای دکتر نسبت به دیشب تورم التم کم تر شده ب نظر شما احتمال داره که بهتر بشه ؟
      و نیازی ب مراجعه به دکتر نداشته باشم،؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      بله احتمالش هست
    4. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      ازتون خیلی ممنونم خود به خود خوب شد .

      ممنون از کمکتون
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۱ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      موفق باشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر اهورا سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر بنده آلتم به طرز عجیبی دچار تورم شده. چند عکس از این حالت برای شما ارسال میکنم ممنون میشم از راهنمایی شما.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      دیدن عکس کافی نیست شرح حال؟
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر